×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.

Världen

Kommentatorn dödshotad efter beslutet att sluta jobba med ESL och Faceit

1
CS:GO-kommentatorn Vince Hill har plockat ned sin video om uppköpet av ESL och Faceit efter att ha fått ta emot dödshot.
Häromdagen offentliggjordes det att esportbolagen ESL och Faceit köpts upp av Savvy Gaming Group, ett bolag som finansieras av den statliga saudiarabiska investeringsfonden. Efter att uppköpet blivit offentligt valde CS:GO-kommentatorn Vince Hill att lägga upp en Youtube-video där han berättade att han inte längre ville arbeta med bolagen.

Nu uppger Hill att han fått motta flera dödshot och andra hot om våld till följd av videon. Enligt Hill har han fått ta emot över ett dussin hot varav vissa ska ha varit så allvarliga att han nu väljer att avpublicera sin video.


I en serie tweets berättar Hill att han står fast vid sitt beslut och att han inte med gott samvete kan ta emot pengar som han menar kan härledas till den saudiarabiska regeringen.

Under 2021 kommenterade Vince Hill bland annat Dreamhack Masters Spring, ESL Pro League säsong 13 och Dreamhack Open November.

Saudiarabien får ofta internationell kritik på grund av landets svaga respekt för mänskliga rättigheter. Landet styrs av det saudiska kungahuset och saknar rättsligt skydd för bland annat religionsfrihet, yttrandefrihet och pressfrihet.

Artikelbild: Stephanie Lindgren/Dreamhack

0 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 0 kommentarer

Skriv en kommentar

DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?>
Laddar..