×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.

Världen

Frankie om ESL-affären: "Just nu är jag bara förtvivlad"

1
I ett långt blogginlägg delar CS:GO-profilen Frankie "Frankie" Ward med sig av sina tankar om uppköpet av ESL.
Frankie "Frankie" Ward är en av CS:GO-världens stora profiler och har de senaste åren flitigt anlitats för att programleda stora sändningar som ESL Pro League, Intel Extreme Masters och Dreamhack Masters.

Frankie har också gjort sig känd för att uttala sig om frågor som rör esport- och CS:GO-scenen i stort. Bland annat var hon en av flera profiler som kritiserade den danska turneringsarrangören Blast för deras planerade samarbete med det saudiarabiska stadsprojektet Neom.

I ett blogginlägg med titeln "A difficult decision" väljer Frankie att ta en kort paus från sin mammaledighet för att ge sin syn på veckans stora nyhet om Savvy Gaming Groups (SGG) uppköp av esportbolagen ESL och Faceit. SGG finansieras av den statliga saudiarabiska investeringsfonden vilket bland annat fått den brittiska kommentatorn Vince Hill att säga upp sina samarbeten med ESL och Faceit.


"Jag ska vara rättfram; jag har fortfarande inte hunnit bearbeta de här nyheterna. Just nu är jag bara förtvivlad. Jag känner med alla som påverkas av detta, alla som nu måste fatta ett beslut om sina karriärer och vad det här innebär för esporten", skriver hon om affären.

Frankie påpekar att ESL-affären är någonting annat än frågan om Neom och Blast som handlade om ett sponsoravtal. Den här gången är det tal om ett uppköp och det innebär att det inte finns mycket som Frankie, eller någon annan, kan göra för att få affären att försvinna.

"Jag hoppas att SGG kommer att vara mer en form av tyst partner som vill få ut pengar ur sin investering snarare än att använda deras nya plattformar för att sprida propaganda, men det kommer tiden att få utvisa", skriver Frankie.


Profilen har ännu inte fattat något beslut om hur hennes framtid med ESL kommer att se ut. Hon kommer dock att vara på plats under IEM Katowice i februari och arbeta för en av turneringens sponsorer, något som var bestämt sedan innan affären offentliggjordes.

"Allt jag kan göra är att välja om jag ska lämna min största klient och med det i princip lämna Counter-Strike", skriver hon.

Artikelbild: Adela Sznajder/Dreamhack

2 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 2 kommentarer

Skriv en kommentar

DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?>
Laddar..