×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.

Världen

ESL och Faceit i miljardaffär — uppköpta av bolag med saudiarabiska ägare

0
Två av världens största turneringsarrangörer köps i en affär värd 13,9 miljarder kronor.
ESL och Faceit, två av esportvärldens största turneringsarrangörer, bekräftar i ett pressmeddelande att de båda har blivit uppköpta och kommer att slås ihop till ett bolag med namnet ESL Faceit Group. De båda bolagens nya ägare är Savvy Gaming Group, ett bolag som finansieras av den statliga saudiarabiska investeringsfonden (PIF) och leds av den före detta Activision-chefen Brian Ward.

Enligt nyhetssajten Sports Business Journal ska de båda bolagen blivit uppköpta för sammanlagt 1,5 miljarder dollar (~13,9 miljarder kronor) varav merparten ska ha gått till ESL:s tidigare svenska ägare Modern Times Group (MTG).

Enligt ett pressmeddelande från ESL innebär affären inte att det kommer att ske några förändringar för bolagens olika produkter och evenemang. Det betyder att till exempel Dreamhack och ESL fortsätter att fungera som tidigare.

I ett annat uttalande från ESL Faceit Group skriver bolaget att man bland annat ser det som en viktig fråga att stärka den nordamerikanska CS:GO-scenen och att man hoppas att fusionen ska kunna bidra till det.

PIF har under den senaste tiden gjort flera stora investeringar i sportvärlden. Bland annat äger fonden 80 % av Premier League-laget Newcastle United och uppges vara i förhandlingar om att köpa upp Serie A-klubben Inter samt Ligue 1-klubben Marseille.


Artikelbild: Pressbild/ESL och Faceit
Videokälla: ESL/Twitch

3 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 3 kommentarer

Skriv en kommentar

DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?>
Laddar..