×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.

Världen

ESL i miljonsatsning på damscenen — tre stora LAN-turneringar nästa år

1
Minst tre stora LAN-turneringar kommer att hållas under 2022.
Efter ett tungt 2021 utan några stora turneringar för damscenen avslöjade ESL under gårdagen att 2022 blir bättre. Som ett led i ett initiativ som går under namnet #GGFORALL kommer ESL att under nästa år arrangera damturneringar med en sammanlagd prispott på 500 000 dollar (~4,5 miljoner kronor).

Förutom en separat LAN-turnering på Dreamhack Valencia i juli kommer ESL också att hålla två ligor, en under våren och en under hösten. Ligorna kommer att ha LAN-finaler på Dreamhack Dallas i juni och Dreamhack Winter i Jönköping i november.

ESL:s damturneringar under 2022.
ESL:s damturneringar under 2022.

Förutom de fem större turneringarna kommer ESL också att hålla två mindre onlineturneringar varje månad där damlag får chansen att tävla om lite mindre prissummor.

Bristen på damturneringar under 2021 har lett till att flera framgångsrika damlag och spelare valt att byta spel till förmån för Valorant. Bland de som bytt spel kan den svenska stjärnduon Julia "juliano" Kiran och Zainab "zAAz" Turkie nämnas. Inför höstsäsongen skrev duon på för G2 Esports Valorant-lag efter att ha dominerat den kvinnliga CS:GO-scenen under flera år.

Artikelbild: Fredrik Nilsson/Dreamhack

3 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 3 kommentarer

Skriv en kommentar

DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?>
Laddar..