×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.
Som besökare på Fragbite samtycker du till användandet av s.k. cookies för att förbättra din upplevelse hos oss. Läs mer om vår integritetspolicy här.

Sverige

Bannad fuskare låg bakom Esportal-attackerna — döms till miljonskadestånd

3
Gärningsmannen, som kallade sig själv för "fittpani1337", utförde DDoS-attackerna för att han blivit bannad för fusk.
Under sommaren hade matchmaking- och turneringstjänsten Esportal stora problem och låg flera gånger helt nere för användarna. Problemen berodde på riktade DDoS-attacker mot tjänsten.

Efter att Esportal själva utrett frågan och kontaktat polisen kunde en person gripas misstänkt för att ligga bakom attackerna i augusti. Igår dömdes mannen för grovt dataintrång.

Av domen framgår att gärningsmannen kunde knytas till brottet då man kunde se att hans Steam-konto, som var registrerad på mejladressen "fittpani1337@gmail.com", varit aktivt på sajten vid nästan alla attacker. Steam-kontot kunde sedan kopplas till en användare som blivit bannad på Esportal på grund av fusk.

I förhör medger mannen att en av anledningarna till att han utfört attackerna var just att han blivit bannad för fusk på plattformen. Mannen döms till villkorlig dom och 240 timmars samhällstjänst för brottet. Förutom att avtjäna straffet ska han också betala skadestånd på över 1,2 miljoner kronor för de skador som attackerna orsakat.

6 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 6 kommentarer

Skriv en kommentar

DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?>
Laddar..