×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.
Som besökare på Fragbite samtycker du till användandet av s.k. cookies för att förbättra din upplevelse hos oss. Läs mer om vår integritetspolicy här.

Sverige

Esportal med stora förändringar — så kommer din rank att ändras

2
Esportal har gått ut med att det kommer stora förändringar till sitt rankingsystem. Det tillkommer nu nya ranker och din ELO kommer att förändras.
Den svenska matchmaking- och turneringstjänsten Esportal har idag offentliggjort stora förändringar till sitt rankingsystem. Från och med nästa måndag, 16 augusti, så kommer rankerna att förändras. Det som Esportal nu gör att de räknas om din ELO från alla dina spelade matcher på hemsidan men tar bort all typ av bonus-ELO. Detta kan ha varit bonusar för win-streak, K/D eller högre score.

Dessutom kommer de nu att lägga till fem stycken nya ranker när Gold, Veteran, Master, Elite och Pro delas in i två, till exempel så kommer det finnas Elite 1 och Elite 2. Detta kommer som sagt att gå i kraft nästa måndag och då får man en preliminär rank, denna kan man påverka med tre placement matcher under en vecka.

Anledningen till detta ska vara att det blivit ELO-inflation. De skriver att de under de senaste månaderna haft svårt att matcha spelare då mycket har gått ut på hur mycket man har spelat Esportal och inte hur duktig en spelare har varit. Detta har också lett till att nyare spelare har haft det svårare att klättra bland rankerna.

Esportal går in väldigt mycket mer i sitt egna uttalande som går att läsa här. Fär de som har ytterligare frågor så kommer Esportal ikväll, 9 augusti, att hålla i en livesändning där man kan ställa frågor. Den går att se på Twitch.tv/Esportal.

Ändringar

- Vi kommer att kalkylera om samtliga användares ELO baserat på ALLA historiska matcher på Esportal, men utan bonus-ELO.

- ELO-spannet kommer att bli betydligt tightare än innan, i praktiken kommer de flesta användare att ligga mellan 900 och 2200

- Alla användare får en preliminär rank baserat på sin nya ELO som de får chansen att påverka med 3 placement games mellan 16/8 och 23/8 (alla rankade matcher räknas, oavsett om det är MM eller Gathers). De som inte spelat 3 matcher senast 23/8 får automatiskt sin preliminära rank

- Alla nya konton som har historik från andra plattformar, t ex Steams MM eller FaceIT (vilket är cirka 80-90% av nya Esportal-konton) blir tilldelade en rank baserat på denna historik som kommer att synas utåt för andra användare

- Vi inför 5 nya ranker (Gold, Veteran, Master, Elite och Pro delas i 2 ranker). Det innebär att det kommer finnas totalt 12 ranker på Esportal (istället för nuvarande 7)

- Samtliga ranker har en helt ny cool design

- Vår bedömning (som baseras på simuleringar gjorda på miljontals historiska matcher på Esportal) är att detta kommer att leda till kortare kötider och jämnare matcher både idag och framåt. Det i sin tur ger en mycket roligare Esportal-upplevelse

De nya rankerna
De nya rankerna
2021-11-19 15:37
Visst kan svenskar mer än norskar om esport? Vi lät Godsent-proffsen Vanessa "Nessa" Ahlström och Hege "Hedje" Botnen tävla mot varandra i en klassisk frågesport för att få ett definitivt svar.

2 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 2 kommentarer

Skriv en kommentar

Laddar..