×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.
Som besökare på Fragbite samtycker du till användandet av s.k. cookies för att förbättra din upplevelse hos oss. Läs mer om vår integritetspolicy här.

Sverige

Esportal utsatta för stora attacker — person häktad och riskerar fängelse

1
Polisen har häktat en person på sannolika skäl misstänkt för grovt dataintrång. Detta mot den svenska hemsidan Esportal som fått utstå stora DDoS-attacker under sommaren.
Den svenska matchmaking- och turneringstjänsten Esportal har under sommaren haft stora problem. Detta problem ska ha berott på DDoS-attacker som hemsidan utsatts för. Direkt när detta hände valde Esportal att undersöka detta för att säkra hemsidan, säkerställa att det inte händer igen och även för att hitta källan bakom attackerna.

Den 27 juli avslutades undersökningen och Esportal kontaktade polisen med sina fynd. Den 6 augusti ska den misstänkte gärningsmannen blivit anhållen av polisen, då slutade även attackerna. Den misstänkte har nu även blivit häktad på sannolika skäl misstänkt för grovt dataintrång.

Straffen för grovt dataintrång är inte litet. År 2014 skärptes straffen och nu är minimumstraff sex månader. Maxstraffet för just grovt dataintrång är hela sex år.

4 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 4 kommentarer

Skriv en kommentar

DisplayTemplate("related");?>
Laddar..