Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.

Sverige

Ninjornas segersvit bruten — Navi klara för Major-slutspel

1
Oleksandr "s1mple" Kostylievs mannar satte punkt för NIP:s fantastiska segersvit.
Fragbites Major-coverage presenteras i samarbete med Huawei
Ninjas in Pyjamas 13 matcher långa segersvit i tävlingssammanhang är bruten. Det står klart efter att laget ikväll förlorat Major-toppmatchen mot världsettan Natus Vincere.

Matchen inleddes på Navis kartval Nuke. Efter en jämn första halvlek var det dags för Navi att lira CT och där var det klasskillnad. Svenskarna vann bara två rundor som anfallare och kartan slutade 16-9 till Navi.

På Overpass började Navi som försvarare. NIP hade fortsatt svårt att få sitt anfallsspel att stämma och svenskarna låg i halvtid under med hela 4-11.

Hoppet tändes för NIP i den andra halvleken när svenskarna inledde med fyra raka rundvinster. Försprånget från första halvlek var dock för stort och Overpass slutade till slut också 16-9 till Navi. Valeriy "b1t" Vakhovskiy strödde extra salt i de svenska såren genom att avsluta matchen med en kniv i ryggen på Fredrik "REZ" Sterner.

Bäste svensk över de två kartorna var NIP:s in-game leader Hampus "hampus" Poser som sammanlagt stod för 38 kills och en HLTV-rating på 1.10.

Förlusten innebär att Ninjas In Pyjamas får spela ytterligare en omgång i Legends Stage imorgon. Vinner laget den matchen har svenskarna säkrat en plats i slutspelet.

Vilket lag som svenskarna får möta är inte officiellt än, men enligt ett simuleringsverktyg skapat av utvecklaren "ieb" ser det ut som att NIP kommer att ställas mot CIS-regionens andra gigant Gambit Esports imorgon.

För Navi innebär vinsten att laget är klara för slutspelet efter tre raka vinster i Legends Stage.

Artikelbild: Pressbild/PGL och NIP

Ses vi på CS:GO-majorn i Stockholm?