×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.

Sverige

f0rest förklarar — därför har den svenska scenen tappat det

2
Patrik "f0rest" Lindberg tycker inte att svenska spelare är villiga att kriga och jobba tillsammans.
Legendaren Patrik "f0rest" Lindberg medverkade nyligen i en intervju med Pley kring nedgången av den svenska CS:GO-scenen.

Sverige har länge ansetts vara ett dominerade och berömt land för just framträdande CS-spelare. Detta menar f0rest är en av anledningarna att svenska spelare inte är villiga att jobba lika hårt som andra.

- De svenska spelarna känner sig liksom berättigade eftersom Sverige alltid har presenterats som en av de bästa nationerna i Counter-Strike. På grund av det förväntar sig vissa människor att bli en fantastisk stjärnspelare direkt från flaskan och att gå med i ett redan tier 1-lag. Men människor kämpar inte tillsammans som ett lag för att nå det målet tillsammans.

f0rest fortsätter intervjun med att prisa den danska CS-scenen för deras hårda arbete och dedikering i lag av lägre tier som aktivt tillsammans jobbar upp sig mot högre mål.

- Det som Danmark gör rätt är att de vårdar och har många riktigt starka lag på lägre nivåer som slipar sig upp mot de högre ändarna. Heroic till exempel, de gick från att kämpa i tier-2 till att nu vara ett stabilt topp 5-lag i världen.

Spelaren berättar om tiden då han och fyra vänner bestämde sig för att sikta på den professionella scenen och att målet först och främst var att nå ett LAN-event eller något liknande för att konstant bli bättre och väcka uppmärksamhet från andra lag.

- Jag tror inte att det är lika svårt att bli igenkänd nu, som det var förr i tiden. Det finns många turneringar du kan spela just nu. Så det är bara att gå in och se till att du har fyra lagkamrater, som spelar av samma anledning som du.



Med Ninjas in Pyjamas och Fnatic som skapar akademilag ser f0rest utvecklingen som positiv där unga spelare får stora chanser att etablera sig.

- NIP gör någonting rätt med att ge Linus "LNZ" Holtäng en chans, vara en ung spelare från Young Ninjas och har nu vunnit IEM Fall. Det kommer förhoppningsvis att ge lite motivation för yngre svenska spelare att se att det är möjligt.

Han avslutar intervjun med intrycket av att framtiden ser ljusare ut idag än de senaste åren då ett flertal unga talanger börjar visas upp i den svenska CS:GO-scenen.

Artikelbild: Adela Sznajder/Dreamhack
Videokälla: Malta Vibes/Twitch

1 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 1 kommentarer

Skriv en kommentar

DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?>
Laddar..