×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.

Sverige

LISTA: Här är alla svenska spelare som vunnit en Major

1
Tolv svenska spelare kan skryta om att de vunnit världens mest prestigefyllda CS:GO-turnering.
Fragbites Major-coverage presenteras i samarbete med Huawei

På tisdag inleds äntligen Stockholms CS:GO-major. I årets turnering kommer fem svenska spelare att delta och kämpa om den mest prestigefyllda CS:GO-titeln som går att vinna.

Här är alla svenskar som tidigare lyckats med bedriften att vinna världens största CS:GO-turnering.

Svenskar som har vunnit tre Majors

Fnatic lyckades inte kvala in till årets CS:GO-major, men under perioden 2013-2015 mönstrade laget helsvenska femmor i absoluta världsklass. Under åren vann laget tre Majors — Dreamhack Winter 2013, ESL One Katowice 2015 och ESL One Cologne 2015.

Jesper "JW" Wecksell, Robin "flusha" Rönnquist och Markus "pronax" Wallsten spelade i laget under alla dessa tre Major-vinster och utgör de svenskar som vunnit flest Majors. Tyvärr återser vi inte någon av de tre spelarna i årets Major.

Svenskarna som vunnit tre Majors
Jesper "JW" Wecksell (Fnatic)
Robin "flusha" Rönnquist (Fnatic)
Markus "pronax" Wallsten (Fnatic)

Svenskar som vunnit två Majors

Än så länge är det två svenskar som lyckats vinna två CS:GO-majors. Freddy "KRiMZ" Johansson och Olof "olofmeister" Kajbjer spelade båda i den upplaga av Fnatic som dominerade år 2015 och vann både ESL One Katowice 2015 och ESL One Cologne 2015.

KRiMZ spelar fortfarande i Fnatic och lyckades inte kvala till årets turnering. Däremot kommer vi att få se olofmeister och hans Faze Clan i Stockholmsmajorn.

Svenskarna som vunnit två Majors
Freddy "KRiMZ" Johansson (Fnatic)
Olof "olofmeister" Kajbjer (Fnatic)

Svenskar som vunnit en Major

Sju andra svenskar kan skryta om att de vunnit en Major någon gång. Jonatan "Devilwalk" Lundberg och Andreas "znajder" Lindberg var båda en del av den Fnatic-femma som vann Dreamhack Winter 2013.

Inför årets turnering gjorde Devilwalk ett försök att kvala in. I år var han, i egenskap av coach, nära att nå en plats i årets turnering med sitt före detta lag FunPlus Phoenix men nådde inte hela vägen.

De sista fem svenskarna som vunnit en Major är den legendariska Ninjas in Pyjamas-femma som lyckades vinna ESL One Cologne 2014. Speciellt denna gången var att finalen var en helsvensk historia där NIP mötte Fnatic i finalen.

Av de fem NIP-spelarna som vann 2014 är det bara Adam "friberg" Friberg och Patrik "f0rest" Lindberg som fortfarande är aktiva proffsspelare. Duon, som spelar i Dignitas, lyckades tyvärr inte kvala in till årets Major.

Svenskar som vunnit en Major
Jonatan "Devilwalk" Lundberg (Fnatic)
Andreas "znajder" Lindberg (Fnatic)
Patrik "f0rest" Lindberg (NIP)
Robin "Fifflaren" Johansson (NIP)
Adam "friberg" Friberg (NIP)
Christopher "GeT_RiGhT" Alesund (NIP)
Richard "Xizt" Landström (NIP)

Svenska coacher som vunnit Majors

När Fnatic vann Dreamhack Winter 2013 var Patrik "cArn" Sättermon coach för laget. När laget sedan vann sina dubbla Majors år 2015 var Devilwalk coach i Katowice och Viktor "vuggo" Jendeby lagets coach i Cologne.

Faruk "pita" Pita var NIP:s coach när laget vann sin Major år 2014.

Svenska coacher som vunnit Majors:
Patrik "cArn" Sättermon (Fnatic)
Faruk "pita" Pita (NIP)
Jonatan "Devilwalk" Lundberg (Fnatic)
Viktor "vuggo" Jendeby (Fnatic)

Ses vi på CS:GO-majorn i Stockholm?

3093 personer har röstat

0 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 0 kommentarer

Skriv en kommentar

DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?>
Laddar..