×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.

Danmark

DÖMS FÖR FUSK: OG-stjärnan får milt straff av ESIC

1
OG:s stjärnspelare Nikolaj "niko" Kristensen straffas av ESIC för att ha deltagit i Nicolai "HUNDEN" Petersens fuskande.
OG-spelaren Nikolaj "niko" Kristensen var med på att Nicolai "HUNDEN" Petersen använde sig av coachbuggen förra året. Det slår Esportens Integritetskommission (ESIC) fast i sin fuskutredning.

Enligt utredningen har niko erkänt att han känt till fuskandet, men agerat i tron om att detta var något som var allmänt känt inom laget.

Den danska spelaren, som förra året spelade för Heroic, får dock ett milt straff då ESIC anser att det finns förmildrande omständigheter. Då niko är diagnostiserad med ADHD och Aspergers Syndrom har han varit i en särskilt utsatt position som, enligt ESIC, gjort det möjligt för HUNDEN att manipulera honom till att medverka till fusket.


Det straff som niko får är en offentlig tillrättavisning och en varning som innebär att eventuella framtida brott mot ESIC:s regler straffas hårdare. Spelaren måste också närvara på två 30 minuter långa utbildningssessioner med ESIC och checka in med ESIC en gång i månaden under sex månader för att ESIC ska säkerställa att han förstått att han inte ska fuska.

Övriga anklagade före detta Heroic-spelare, Casper "cadiaN" Møller, Rene "TeSeS" Madsen, Johannes "b0RUP" Borup och Martin "stavn" Lund, frias helt av ESIC då det saknas bevis för att de skulle ha känt till fuskandet.

Var det rätt av HUNDEN att berätta om Heroic-spelarna?

1067 personer har röstat

9 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 9 kommentarer

Skriv en kommentar

DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?>
Laddar..