×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.
Som besökare på Fragbite samtycker du till användandet av s.k. cookies för att förbättra din upplevelse hos oss. Läs mer om vår integritetspolicy här.

Sverige

Succé för Jackinhos ersättare — Fnatic krossade motståndet i IEM Winter-kvalet

1
Inlånade Owen "smooya" Butterfield var Fnatics bästa spelare när laget vann helgens öppna kval till IEM Winter.
Häromdagen meddelade Fnatic att man valt att placera det svenska AWP-löftet Jack "Jackinho" Ström Mattsson på bänken. I lagets första framträdande utan den svenska 22-åringen levererade Fnatic bästa möjliga resultat.

Under helgen deltog Fnatic i det öppna kvalet till IEM Winter och lyckades där vinna tre raka matcher. Laget besegrade först Gamerlegion och k23 i två bo1-matcher och kunde sedan i kvalfinalen vinna en bo3-match mot Nigma Galaxy (före detta Nigma Galaxy) med 2-1 i kartor.

Jackinhos ersättare, brittiska Owen "smooya" Butterfield, var lagets bästa spelare under kvalet. 22-åringen, som är i Fnatic på lån från Movistar Riders, dominerade fullständigt på Mirage mot både Gamerlegion och Nigma Galaxy och var stabil på övriga kartor i kvalet.

Trots smooyas fina insats verkar det inte som att britten kommer att fortsätta spela för Fnatic under den närmaste tiden. Enligt AWP-stjärnan är låneavtalet mellan Movistar Riders och Fnatic avslutat och han kommer att heja på Fnatic från sidlinjen framöver.


Vinsterna i det öppna kvalet innebär att Fnatic nu får en plats till det stängda kvalet som äger rum i början av nästa vecka. I huvudturneringen, som spelas i början av december, är sedan tidigare både Ninjas in Pyjamas och Olof "olofmeister" Kajbjers Faze Clan inbjudna.

Fnatic
Alex "ALEX" McMeekin
William "mezii" Merriman
Owen "smooya" Butterfield (lån)
Ludvig "Brollan" Brolin
Freddy "KRiMZ" Johansson

Artikelbild: Joao Ferreira/Dreamhack
Videokälla: HLTV Confirmed/Twitch

Vad tycker du om Fnatics nya femma?

618 personer har röstat

2 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 2 kommentarer

Skriv en kommentar

DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?>
Laddar..