×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.

Sverige

SLUTSPELSKLARA: Sverige vann första VM-kvalmatchen — krossade Portugal på Nuke

1
Det svenska landslaget övertygade i VM-kvalets första match.
För första gången sedan 2018 klev det svenska CS:GO-landslaget igår ut på servern för att spela match. I VM-kvalets första match imponerade svenskarna ordentligt när man vann mot Portugal med 2-0 i kartor.

Sverige, som mönstrade en femma bestående av Love "phzy" Smidebrant, Erik "ztr" Gustafsson, Anton "Sapec" Palmgren, Hannes "hns" Johansson och Casper "SHiNE" Wennerberg, inledde matchen på bästa möjliga sätt. Laget krossade Portugal totalt genom en 16-2-vinst på Nuke. Samtliga svenska spelare slutade kartan med minst 14 kills.

Inferno blev desto jämnare. Portugal öppnade med en stark T-sida och svenskarna gick till halvtidsvila i underläge 6-9. I den andra halvleken spelade man dock upp sig och lyckades vända matchen till vinst med 16-14.

Segern innebär att Sverige redan säkrat en plats i VM-kvalets slutspel. Eftersom Schweiz också besegrade Portugal igår kan Sverige sluta som sämst tvåa i gruppen, vilket är det som krävs för att få en slutspelsplats.

På fredag avgörs vilket land som slutar etta i kvalgruppen. Då ställs Sverige mot Schweiz i en match som är schemalagd att starta klockan 19.30.

I en tidigare version av artikeln stod det felaktigt att Sverige är klara för VM. Det är VM-kvalets slutspel som laget är klara för, inget annat.

Videokälla: SESF/Twitch

4 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 4 kommentarer

Skriv en kommentar

DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?>
Laddar..