×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.
Som besökare på Fragbite samtycker du till användandet av s.k. cookies för att förbättra din upplevelse hos oss. Läs mer om vår integritetspolicy här.

Sverige

Amanda Lind om PGL-mötet: "Ärendet bereds skyndsamt"

1
Kulturministern hoppas ha bidragit till att PGL väljer att hålla CS:GO-majorn i Stockholm.
Kulturminister Amanda Lind var efter gårdagens möte med PGL optimistisk inför möjligheterna att hålla CS:GO-majorn i Stockholm som planerat.

"Det var ett bra möte! Jag är glad över att kunna berätta att vi arbetar för en lösning för inresa för deltagare i internationella e-sportevenemang som denna", skriver Amanda Lind via sin presskontakt Elina Jansson till Fragbite efter mötet.

Enligt kulturministern är frågan om majorn högt prioriterad och det är framförallt frågan om inresa som ligger på bordet.

"Regeringskansliet jobbar nu med ett nytt förslag när det gäller möjlighet till inresa och ärendet bereds skyndsamt. Det är viktigt att e-sporten ska kunna verka i Sverige och jag är optimistisk inför att vi kommer att kunna presentera en lösning i närtid", skriver Lind.

Besked från PGL i frågan väntas komma senast på fredag denna vecka. Enligt Lind diskuterades också frågor som hon i egenskap av minister inte har möjlighet att ge löften om.

"Det är mycket som ska fungera för ett sådant evenemang och det mesta är sådant som är omöjligt för mig som minister att garantera", skriver hon.

Läs hela Amanda Linds kommentar till Fragbite nedan:
"Det var ett bra möte! Jag är glad över att kunna berätta att vi arbetar för en lösning för inresa för deltagare i internationella e-sportevenemang som denna, men också att kunna beskriva hur ansvarsfördelningen ser ut i Sverige mellan regering och myndigheter.

Sverige har länge varit ett föregångsland inom e-sport och jag är mycket positiv till att dessa arrangemang kan hållas här.

Regeringskansliet jobbar nu med ett nytt förslag när det gäller möjlighet till inresa och ärendet bereds skyndsamt. Det är viktigt för regeringen att e-sporten ska kunna verka i Sverige och jag är optimistisk inför att vi kommer att kunna presentera en lösning i närtid.

Nu återstår att se hur den internationella arrangören väljer att agera. Det är mycket som ska fungera för ett sådant här evenemang och det mesta är sådant som är omöjligt för mig som minister att garantera. Vi har en god dialog med de relevanta aktörerna och följer frågan nära.

Jag hoppas såklart att arrangören väljer att hålla kvar vid att hålla turneringen i Stockholm och att de besked vi nu kunnat ge kan bidra till det beslutet."

Artikelbild: Kristian Pohl/Regeringskansliet
2021-07-24 10:54
En supportspelare är vanligtvis inte den som får mest uppmärksamhet. I den här artikeln vill vi råda lite bot på detta och hylla tre av Sveriges bästa spelare att ha vid sin sida.

2 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 2 kommentarer

Skriv en kommentar

DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?>
Laddar..