×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.

Sverige

E-sportförbundets ordförande om risken att förlora majorn: "Håller lågan uppe fram till fredag"

1
Svenska E-sportförbundets ordförande Sammi Kaidi kämpar mot klockan för att hitta en lösning som räddar den svenska majorn.
Under gårdagen gick Svenska E-sportförbundet ut med information om att turneringsarrangören PGL överväger att flytta den planerade CS:GO-majorn från Stockholm på grund av Sveriges inreseförbud. Redan nu på fredag den 16 juli ska PGL fatta ett beslut i frågan.

— Det är en knepig sits och en tight deadline, säger förbundets ordförande Sammi Kaidi i en intervju med Fragbite.

— Vi för samtal med företrädare på inrikes- och kulturdepartementet för att kunna hitta någonting som gör att PGL känner sig säkra nog att gå vidare och hålla evenemanget i Sverige.

Det svenska inreseförbudet har redan slagit hårt mot svensk esport. Under förra veckan meddelade Valve att världens största Dota2-turnering The International, som också var tänkt att hållas i Stockholm, istället kommer att äga rum i Rumänien.

Sedan det stod klart att Sverige gått miste om The International har Svenska E-sportförbundet försökt att hitta en lösning på frågan. Enligt Kaidi har förbundet fått vissa löften från politiskt håll, men risken är att det politiska maskineriet inte jobbar snabbt nog för att få en lösning på plats innan fredag.

— Det besked vi har fått hittills är att politikerna inte vill lova någonting eftersom de inte hunnit titta på frågan helt. De har planerat att göra det i mitten av augusti och har lovat att vi ska få vara med i diskussionerna, säger Kaidi.

Då samtalen inte är tänkt att påbörjas förrän i augusti blir det alltså svårt att leverera det som krävs redan till på fredag.

— Vi håller hoppet uppe fram till på fredag. Det pågår samtal med olika företrädare på inrikes- och kulturdepartementet i denna stund för att försöka hitta en lösning, säger Kaidi.

Artikelbild: Pressbild/Svenska E-sportförbundet och Live Stockholm.

1 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 1 kommentarer

Skriv en kommentar

DisplayTemplate("related");?>
Laddar..