×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.

Sverige

Efter timmar av diskussioner – Amanda Lind bjuder in PGL till möte om majorn: "Känns hoppfullt"

1
Kulturminister Amanda Lind bjöd sent på fredagskvällen in turneringsarrangören PGL till ett möte för att rädda CS:GO-majorn till Stockholm.
Sveriges kulturminister Amanda Lind har bjudit in turneringsarrangören PGL till ett möte i syfte att säkra CS:GO-majorn till Sverige. Det uppger representanter för Svenska E-sportförbundet som varit delaktiga i förhandlingarna om majorn.

Inbjudan från Lind kom sent på fredagskvällen efter att diskussionerna parterna emellan kört fast. De försäkringar som de svenska representanterna dittills kunnat lämna räckte inte för att övertyga PGL i frågan.

Svenska E-sportförbundets ordförande Sammi Kaidi hoppas att mötet med kulturministern ska räcka för att säkra att majorn hålls i Sverige.

– Det känns hoppfullt. Jag hoppas att det finns tid kvar och att Amanda kan ge PGL betryggande besked imorgon. Frågan är prio på kulturdepartementet, säger han till Fragbite.

Mötet som Amanda Lind bjudit in till är tänkt att hållas i morgon och även Valve ska vara inbjudna. PGL har i skrivande stund inte återkommit till kulturministern.

Artikelbild: Pressbild/PGL och Kristian Pohl/Regeringskansliet

2 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 2 kommentarer

Skriv en kommentar

DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?>
Laddar..