×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.

Sverige

Vinkelparty vinner Elitserien: "Vi ville verkligen vinna"

1
Stjärnlaget Vinkelparty tog hem titeln i Elitserien efter rekordlång finaldag.
Efter en lång finalkväll kunde till slut Vinkelparty koras till mästare i Elitserien. Det stjärnspäckade mixlaget vann finalen mot Young Ninjas med 2-1 i kartor.

Fnatic-spelaren Jack "Jackinho" Ström Mattsson var riktigt nöjd efter finalen.

— Vi ville verkligen vinna. Speciellt när vi är lite kaxiga inför gäller det att dyka upp och göra det också.

— Vi vet att Young Ninjas presterat bra. Det är alltid roligt att vara lite kaxiga men vi ville inte underskatta dem, säger han.

Även Robin "robiin" Sjögren var nöjd med hur finalen och slutspelet blev för laget.

— Vi sade inför slutspelet att det är nu vi börjar spela. Säsongen har varit ganska tråkig, det är många sämre lag man rullar över och det är inte så kull alltid.

— Det är mycket roligare att komma in i slutspelet och spela flera OT:s. Det är en nice final och det känns som en final, sade robiin efter matchen.

Matchen som sådan var en långdragen affär som slutade först strax innan klockan 02 på natten till söndagen. På både den första och tredje kartan tappade Young Ninjas 15-12 respektive 15-13-ledningar och kartorna fick avgöras på övertid. De båda övertiderna bidrog till att matchen tog över fyra timmar att spela klart.

Efter att Vinkelparty vunnit Mirage med 22-19 och Young Ninjas svarat med en 16-8-vinst på Overpass avgjordes matchen på Vertigo. Young Ninjas hade som sagt ledning med 15-12, men lyckades inte stänga matchen.

I den tredje övertiden kom till slut avgörandet. Tre raka T-rundor gav Vinkelparty ett övertag som Young Ninjas inte kunde ta igen och slutsiffrorna skrevs 25-22.

Innan finalmatchen spelades bronsmatch mellan Lilmix och Lemondogs. Också denna match blev en otroligt långdragen affär som Lilmix till slut gick segrande ur efter att ha vunnit den tredje och avgörande kartan med 34-31(!).



Artikelbild: Pressbild/Starladder

8 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 8 kommentarer

Skriv en kommentar

DisplayTemplate("related");?>
Laddar..