×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.

Sverige

pita klar för SVT:s nya TV-serie om CS:GO

1
Den svenska coachen Faruk "pita" Pita är klar för den nya esportsatsningen från SVT. Han kommer att leda de fem talanger som programmet kommer att följa. Det finns fortfarande en plats kvar till E-sport Saga.
För lite mer än en månad sedan offentliggjorde SVT att de skulle skapa en ny TV-serie om Counter-Strike: Global Offensive. Fem unga talanger ska få chansen att leva och träna som proffs i åtta avsnitt. Men det blir inte bara talanger som vi kommer att få se i programmet utan även en lite kändare svensk profil. För att leda de unga talangerna har SVT tagit in Faruk "pita" Pita som tidigare setts coacha lag som Ninjas in Pyjamas, som han vann en major med under 2014.

Den svenska coachen blev bannad av ESIC under bannvågen i september 2020. Det originella straffet för svensken blev 10 månader men efter han överklagat till ESIC så fick han 45 procent strafflindring. I och med detta gick hans bann ut i lördags förra veckan. Hans första steg som obannad blir därmed SVT:s nya esportsatsning. Det finns fortfarande plats till laget och om man är intresserad ska man kontakta esportsaga@svt.se. Kravet är dock att man är minst 16 år gammal, är finsktalande och gärna bor i Stockholmsområdet.

Det kan bli kul! Coachning överlag har inte visats upp, och då menar jag mer detaljerat kring hur coachen tänker. I andra sporter har man funderat kring detta så pass länge att det har etablerats i olika filosofier – medan i CS så spelar de flesta på liknande sätt, men man vet inte djupgående vad tanken bakom är. Det ska bli väldigt kul att dela med sig av den typen av erfarenhet. Skriver pita till SVT.

4 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 4 kommentarer

Skriv en kommentar

DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?>
Laddar..