×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.

ESL

Fnatic till final i ESL Pro League — Mousesports skräller mot Astralis

1
Under ECS-finalerna tog det stopp i semifinalen för svenska Fnatic. När semifinalerna i ESL Pro League skulle avgöras gick det dock bättre och efter att ha vänt 0-1 underläge till seger med 2-1 är de nu klara för finalen i eftermiddag. Där väntar Mousesports som oväntat slog Astralis i sin semifinal.
Fnatic inledde semifinalen mot Natus Vincere riktigt starkt och efter att halva första kartan var spelad hade de ledningen med 9-6. Navi visade sig dock vara minst lika starka på T-sidan som svenskarna var och trots att det var Fnatics kartval kunde Oleksandr "s1mple" Kostyliev och hans lag vända på matchen och vann tillslut kartan med 16-14.

Under turneringen hade Fnatic redan en gång tidigare hamnat i underläge 0-1 för att sedan vända. Det var mot Heroic och det såg ut att bli likadant mot Navi. Efter att ha vunnit den första halvan på Nuke kunde Fnatic ta över spelet helt när de hamnade på T-sidan. Jesper "JW" Wecksell briljerade med flera elimineringar med hjälp av sin AWP och tillslut skrevs slutsiffrorna till 16-11 i svenskarnas fördel.

Matchen avgjordes sedan på Overpass där det var Fnatic för hela slanten. I halvtid stod det redan 11-4 till det svenska laget efter att de storspelat på T-sidan. Efter att ha förlorat de två inledande rundorna som CT kunde de sedan vinna fem raka rundor och därmed säkra en plats i finalen. JW imponerade ännu en gång och veteranen ser ut att vara i storform lagom till finalen som spelas klockan 16:00 i eftermiddag.

I finalen kommer Fnatic att ställas mot överraskningslaget Mousesports som efter tre kartor mot storfavoriten Astralis kunde säkra segern på Dust2. De inledde med att vinna Train på övertid med 22-19 innan det danska laget kunde säkra segern på sitt kartval, Overpass, med 16-9. På Dust2 såg danskarna länge ut att ta hem segern men Mousesports kunde vända underläge 14-9 till seger 14-16 efter åtta raka rundvinster.

2 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 2 kommentarer

Skriv en kommentar

DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?>
Laddar..