×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.

Blogginlägg

Majorvinnarna Cloud9 är här för att stanna

2
Att Cloud9 skulle vinna majorn sågs definitivt som en skräll inför turneringen. Men nu efteråt kan jag inget annat säga än att de är värdiga vinnare.
Efter att Cloud9 förlorat sina två första matcher mot G2 och Space Soldiers var det inte många som hade höga tankar om amerikanerna och om de ens skulle klara sig ur gruppen. Men en ordentlig uppryckning gav tre övertygande vinster mot Virtus.Pro, Astralis och Vega Squadron och Legend-status var ett faktum. När bracket presenterades och de hade G2, Fnatic och SK på sin sida såg det tämligen tungt ut.

Jag personligen hade höga tankar om G2 inför majorn och hade dem bland favoriter att vinna. När de i kvartsfinalen ställdes mot C9 kändes en semifinal spikad, men oj så fel jag hade. Jag har nog aldrig sett en sådan total kolaps av ett topplag i en major någonsin förut. Totalt uruselt spel på alla nivåer från fransmännen gjorde att jag, trots övertygande vinst för Tarik "tarik" Celik och co., inte riktigt såg det stora i Cloud9 riktigt än. För mig var det snarare ett G2-fiasko än ett C9-mirakel.

Efter att SK haft en riktig långkörare med fnatic (som förövrigt är en av de bästa matcherna jag sett i en major) samma dag som de skulle spela mot C9 blev jag inte superimponerad nu heller. Jag, likväl många andra, försökte hitta ursäkter och förklaringar till Cloud9's väg till finalen. SK var utmattade och amerikanerna hade haft en hel dags vila och förberdelser. Så måste det ju vara... Men C9 ångade på och vann sina kartor med 16-3, 16-9. Extremt övertygande. Varför ville man inte säga att det var fantastiskt spel av C9 som gjorde det?

Det var inte förrän i finalen jag fattade att det här laget hade något utöver det vanliga. Cloud9 spelade helt utan respekt, utan att vara korkat aggressiva. De har hittat en balans i tron på sin individuella kapacitet och vikten av att spela runt varandra som ett lag. De har hittat ett system som alla spelare är trygga med och som dessutom lämpar sig väl i dagens meta. Frågan är nu bara om de kan fortsätta utveckla sitt spel och stanna på topp när deras taktikbok är exponerad eller om de andra topplagen hittar svar på den fråga amerikanerna ställt till hela världen.

Duncan "Thorin" Shields uppmärksammade i ett twitterinlägg att många storspelare aldrig dök upp för sina respektive lag i matcherna mot Cloud9. Varken Kenny "kennyS" Schrub, Marcelo "coldzera" David eller Nikola "NiKo" Kovac levde upp till förhoppningarna i sina slutspelsmatcher mot C9. Jag vägrar tro att det var en ren slump, det måste vara något Cloud9 gör bra. Det är svårt att avgöra om de studerat stjärnorna och hittat vägar att göra det jobbigt för dem eller om de kör sitt eget race och att deras spelstil helt enkelt missgynnar de andra lagens stjärnor.

Personligen tyckte jag Tyler "Skadoodle" Latham var fantastisk under finalen och efter att Tarik "tarik" Celik blev tilldelad MVP-titeln blev jag nyfiken på statistiken för hela majorn. Jag upptäckte då att det bara skiljde 0.08 rating på HLTV.org mellan deras bästa och "sämsta" spelare för hela turneringen. Aldrig någonsin har jag sett ett lag prestera så jämnt i en turnering, särskilt inte ett lag som tagit sig långt och än mindre ett vinnande lag. Cloud9 är en riktig lagmaskin. Ingen nämnd, ingen glömd, hela laget levererar. Det är ett tecken på att man kan förvänta sig kontinuitet framöver.

Det ska bli superintressant att följa Cloud9 inför året som kommer, och vilken effekt det ger på den amerikanska scenen. De dyker upp härnäst redan om någon vecka i cs_summit 2 men jag vet av egen erfarenhet att det är svårt att fortsätta leverera så tätt efter en major. Den emotionella urladdningen är helt enkelt för stor och jag tror Cloud9 behöver några veckor innan de tuggar igång igen.

Bildkälla: totalgamingnetwork.com

0 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 0 kommentarer

Skriv en kommentar

Laddar..