×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.

Krönika

Krönika: Eyeballers är det bästa som har hänt svensk CS på tio år

5
Att Eyeballers är tillbaka är något vi alla bör jubla över. Det är faktiskt det bästa som har hänt svensk Counter-Strike på tio år.
Om det är något jag brinner för så är det svensk Counter-Strike. Jag har följt scenen sedan 2007 och under dessa 15 år har jag fått många fina minnen. Allt ifrån Fnatics vinst i IEM Global Challenge Los Angeles, till NIP när de äntligen vann en Major och otaliga turneringar på hemmaplan.

Men den svenska scenen har varit svår att vara lika entusiastisk över de senaste åren. Varför? Sverige har inte varit lika bra som vi en gång var. Efter Fnatics uttåg från den svenska marknaden under förra året så har vi bara haft ett svenskt lag, Ninjas In Pyjamas.

Men ett lag räcker inte. Det ska finnas fler. I Sveriges olika storhetstider i just Counter-Strike har vi alltid haft två lag som tävlar om titlar, vid många tillfällen tre eller fyra.

Men det är bara ett av dessa som återstår, NIP. Fnatic satsar internationellt, Godsent är brassar och andra organisationer har inte satsat på Sverige på många många år.

Trots att svenskarna gav sjukt många titlar till organ så gick de internationellt.<br />  <br />  Bilkdälla: Dreamhack/Jennika Ojala
Trots att svenskarna gav sjukt många titlar till organ så gick de internationellt
Bilkdälla: Dreamhack/Jennika Ojala

Det är därför jag är så SATANS glad att Jesper "JW" Wecksell och Robin "flusha" Rönnquist nu har tagit tillbaka Eyeballers.

Jag var inte aktiv i scenen när EYE faktiskt spelade. Men som den otroliga nörden jag var när jag började spela CS så kollade jag varenda matchfilm och demo jag kunde hitta. Nostalgin med namnet är en stor del till glädjen men det är absolut inte den största.

Vi har äntligen något jag har skrikit om i flera år. Vi har en svensk organisation som satsar på svensk Counter-Strike. Jag kan inte understryka det tillräckligt. Svensk orga som satsar på svensk CS. Detta är verkligen det bästa som har hänt svensk CS sedan NIP kom tillbaka 2012, det bästa som har hänt svensk CS på tio år.

Bildkälla: Pressbild/Eyeballers
Bildkälla: Pressbild/Eyeballers

Kommer detta laget bli världens bästa lag? Det har jag faktiskt svårt att tro. Men jag bryr mig inte. Det är bara att ta Fnatic som exempel. De var ett svenskt lag från 2005 till 2021, med ett års pause i början på CS:GO. Men när det svenska laget inte funkade längre så gick de internationellt. Detta är något som Eyeballers inte kommer att göra.

Jag skiter i om Eyeballers blir ett topplag eller bara ett farmarlag till NIP. Det viktiga är att de satsar på svensk CS och att de satsar rejält. Det enda som behövs nu är en till svensk organisation som gör samma sak som dem.

8 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 8 kommentarer

Skriv en kommentar

DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?>
Laddar..