×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.
Som besökare på Fragbite samtycker du till användandet av s.k. cookies för att förbättra din upplevelse hos oss. Läs mer om vår integritetspolicy här.

Krönika

Hallonkraem: "Kunde NIP valt någon annan spelare än es3tag?"

2
Är verkligen Patrick "es3tag" Hansen den bästa spelaren för Ninjas in Pyjamas? Fragbites egna Kalle "Hallonkraem" Strömgren pratar om detta i denna krönika.
När jag först hörde ryktet om Patrick "es3tag" Hansen blev jag riktigt frustrerad, ska vi göra NIP ännu mer danskt nu? Men ju mer jag tänker på det desto mer förstår jag det. Jag är ett stort fan av Linus "LNZ" Holtäng. Rollmässigt var han en väldigt bra fit för laget. Men kanske inte fragmässigt.

Det är en spelare som alltid har impact. Jag tror aldrig jag har sett LNZ dra fyra pers på en eco. Men det kanske bara känns så för att han inte får så mycket frags? Många tänker för mycket på statistik. Men när vi tänker med hjärtat så tänker vi för lite på det.

Om vi istället kollar på vad dansken es3tag kan tillföra till laget. Hans absoluta peak var under hans korta period med Astralis. På CT-sidan kunde man se han spela sites så som B på Inferno, där LNZ tidigare spelade med Plopski. Det var där han sken. Och detta gör att han passar perfekt i laget. Rent rollmässigt så passar han in perfekt i Ninjas in Pyjamas.

Inte bara på CT-sidan utan även på T-sidan där han kan hjälpa till att calla, som han gjorde i både Astralis och Cloud9. Och NIP behöver verkligen T-rundor.

es3tag passar NIP perfekt rent rollmässigt
es3tag passar NIP perfekt rent rollmässigt

Men det är inte det problemet som folk har. Problemet är att han är dansk. Finns det inte någon svensk som skulle kunna ta platsen? Tyvärr så är nog svaret nej. Vem skulle fylla platsen egentligen? Det finns ju ett par alternativ men inte någon som passar riktigt bra om man vill ha snabba resultat, men även resultat som håller sig en längre tid.

es3tag är en beprövad spelare i just den rollen som NIP söker. Patrik "f0rest" Lindberg är ett alternativ men jag tror inte han är så sugen på att gå till NIP igen. Dessutom är han “för gammal” samt att rollen inte direkt är den bästa för f0rest.

Sen finns det Olof "olofmeister" Kajbjer som skulle passa bra rent rollmässigt. Men även där är åldern ett problem. Dessutom har spelaren under flera år haft problem med motivation. Det är tyvärr inte en spelaren man kan förlita sig på under en längre tid.

eraa är en talang för framtiden. Men inte för detta NIP
eraa är en talang för framtiden. Men inte för detta NIP

Sen så finns det ett gäng unga spelare. Både Isak "isak" Fahlén och Sean "eraa" Casido Knutsson från Gamerlegion fortsätter imponera. Men de är inte beprövade mot riktiga topplag.

Om det ändå skulle plockas upp en ung spelare så skulle man ju vilja ta en från Young Ninjas. Jag tror absolut att andra spelare från Young Ninjas kan komma in i NIP i framtiden. Men det är inte det som behövs nu.

Många skriker efter Ludvig "Brollan" Brolin men han har ett långt kontrakt med Fnatic och är därmed nog för dyr. Dessutom är han inte alls en bra fit för laget rent rollmässigt.

Sen så finns Freddy "KRiMZ" Johansson. Han skulle kunna passa bra tror jag. Det är faktiskt den enda svenska spelaren jag skulle kunna se i laget. Jag tror också han skulle föredra att spela i ett svenskt lag istället för ett brittiskt som Fnatic nu är.

En svensk spelare skulle passa bra, KRiMZ
En svensk spelare skulle passa bra, KRiMZ


KRiMZ är den enda svenska spelaren jag kan se som skulle passa lika bra som es3tag. Men es3tag kanske till och med är snäppet bättre. Ju mer jag tänker på denna förändring desto mer gillar jag den. Det skulle såklart vara skönare för hjärtat att ha en svensk spelare. Men jag tror faktiskt att detta är det bästa som NIP kunde få direkt. Nu får vi bara vänta och se om jag, och även NIP har rätt.

Är es3tag rätt spelare för Ninjas In Pyjamas?

394 personer har röstat
2021-11-19 15:37
Visst kan svenskar mer än norskar om esport? Vi lät Godsent-proffsen Vanessa "Nessa" Ahlström och Hege "Hedje" Botnen tävla mot varandra i en klassisk frågesport för att få ett definitivt svar.

10 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 10 kommentarer

Skriv en kommentar

DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?>
Laddar..