×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.

Sverige

dev1ce om NIP:s nyförvärv: "Vi behövde leta utanför Sverige"

3
Ninjas In Pyjamas AWP-stjärna Nicolai "dev1ce" Reedtz tror att nyförvärvet kan lyfta laget.
Under gårdagen meddelade Ninjas in Pyjamas att laget gjort förändringar i sin femma. Ny i laget är den danske spelaren Patrick "es3tag" Hansen som kommer att ersätta den svenska talangen Linus "LNZ" Holtäng.

I en lång intervju med HLTV pratar NIP:s andra danska stjärna Nicolai "dev1ce" Reedtz om varför förändringen gjordes.

— Vi behöver en kille som är lite äldre, tar lite mer initiativ och som har spelat spelet några år längre. Jag tycker att es3tag och LNZ har ungefär samma spelstil men jag tror verkligen att es3tag kommer att skina i rollen eftersom det är vad han är specialst på — supportrollen.

Patrick
Patrick "es3tag" Hansen. Foto: Pressbild/NIP.

I intervjun avslöjar dev1ce att det finns en viss språkbarriär i laget eftersom es3tag inte pratar svenska men att han är övertygad om att det inte kommer att vara ett hinder för spelarna framöver.

— Han är smart så han kommer att lista ut språket på egen hand och eftersom jag pratar båda språken så kommer jag att försöka hjälpa honom, säger han.

Något som många svenskar förstås reagerat på är att NIP gått från att mönstra en helsvensk femma till en femma där "bara" tre av fem spelare är svenskar. Enligt dev1ce fanns det inte så många svenska alternativ till laget.

— Jag tycker att det var ett ganska naturligt val. Om du tittar på alla svenska spelare så är det inte så många som kan lösa den rollen som fortfarande är aktiva. Det känns som att vi behövde leta utanför Sverige för att hitta precis det vi behöver, säger dev1ce.

Hela HLTV-intervjun går att läsa på engelska här.

Ninjas In Pyjamas
Nicolai "dev1ce" Reedtz
Patrick "es3tag" Hansen
Fredrik "REZ" Sterner
Hampus "hampus" Poser
Nicolas "Plopski" Gonzales Zamora

Artikelbild: Pressbild/NIP

4 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 4 kommentarer

Skriv en kommentar

DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?>
Laddar..