×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.

Införartikel

Uppstickarna för ESL One Cologne — här är deras chanser

1
I den sista artikeln inför ESL One Cologne tar vi en titt på de åtta resterande lagen i turneringen. De som har chans att förvåna men även de lagen som ingen förväntar sig någonting av.
Det är nu endast en dag tills att ESL One Cologne 2019 startar. I denna artikeln tar vi en titt på de åtta resterande lagen i turneringen. De sex som vi har valt att kalla för "uppstickare", Faze Clan, Mousesports, Renegades, Fnatic, Heroic och Furia Esports samt de de två lagen som inte borde ha någon chans i turneringen, BIG och MVP PK.

Uppstickarna

Faze Clan

Foto: Adela Sznajder
Foto: Adela Sznajder/Dreamhack

Det skulle gå att sätta Faze i båda de förra artiklarna. Många skulle fortfarande se dem som en av favoriterna, men de har även relativt nyligen plockat in en ny spelare. De har dock haft en längre tid att träna med Filip "NEO" Kubski och har redan haft honom i ett antal turneringar. Det har dock inte gått allt för bra för laget.

Tillsammans med Neo har de spelat två stycken större turneringar, Dreamhack Masters Dallas och ESL Pro League-finalerna. I båda dessa turneringar tog de sig till slutspel och föll i båda turneringarna mot de lagen som placerade sig på en andraplats, ENCE respektive G2. Detta är inga dåliga resultat men de är inte heller solklara. Det man kan förvänta sig av Olof "olofmeister" Kajbjer och kompani är egentligen samma resultat som i de tidigare turneringarna men de har också en stor chans att överraska många av lagen och ta sig längre än så.

Mousesports

Foto: Alex Maxwell/Dreamhack
Foto: Alex Maxwell/Dreamhack

Ett lag som har stor chans att vara uppstickarna är utan tvekan Mousesports. Efter att laget gjordes om helt och hållet under mars så har de varit väldigt lovande. De började starkt med att vinna Dreamhack Open Tours för att sedan gå vidare till att ta sig till semifinal i ESL Pro League, detta efter vinster mot MIBR, Hellraisers och Faze. De föll tillslut mot Team Liquid efter en jämn 2-0-match.

De ligger just nu på en tolfteplats i världsrankingen men jag tror personligen att de är ett mycket starkare lag än så. Trots att de har både Faze och Natus Vincere i sin grupp så är det endast Liquid som är det egentliga säkra laget i gruppen, ett lag som Mousesports tidigare har spelat jämnt mot. Detta gör att de har Mousesports har stora chanser att replikera sitt resultat från ESL Pro Leauge och kanske till och med gå ännu längre än så.


Furia Esports

Foto: Adela Sznajder/Dreamhack
Foto: Adela Sznajder/Dreamhack

Ett av världens kanske mest spännande lag just nu är brasilianska Furia. De har under den senaste tiden överraskat alla och tagit sig till slutspel i två större turneringar, Dreamhack Masters Dallas och finalerna av ECS säsong 7. Detta har gjort att de just nu är rankade som de bästa brasilianska laget men även som världens sjunde bästa lag. Spelarna har nu även skrivit på ett femårskontrakt med organisationen och spelare har tackat nej till andra erbjudanden.

Den här turneringen är Furias stora chans att bevisa att de är ett topplag. De är nu de måste visa att de inte bara hade konstiga taktiker som folk underskattade i två turneringar. De är placerade i samma grupp som Mousesports, samt Navi, Faze och Liquid. Om Furia fortsätter spela som de tidigare har gjort så har de stor chans att vinna mot dessa även denna gången. De ställs även mot NRG i första matchen, ett lag som nyligen bytt ut sin IGL. Om det brasilianska laget tar sig till slutspel är det utan tvekan ett världslag på riktigt.

Fnatic


Den svenska scenen är utan tvekan skakig just nu. Ninjas in Pyjamas har nyligen plockat in Nicolas "Plopski" Gonzales Zamora och kommer att använda Maikil "Golden" Selim under majorn. Men för Fnatics del har det varit tystare. De har bara spelat dåligt CS under de senaste månaderna. De gick från två raka finaluppträdanden under StarSeries & i-League CS:GO Season 7 och IEM Sydney till att åka ut ur gruppen från ESL Pro League.

Det är svårt att ens sätta Fnatic som uppstickare. Under sina senaste turneringar har de inte presterat över huvud taget. Men det är alltid såhär det har varit med svensk CS. Fnatic liknar just nu NiP från 2015-2017. Ett riktigt skakigt lag som från ingenstans kan slå vilket lag som helst. Jag vet inte riktigt om jag skulle bli förvånad om Fnatic tog sig till slutspel eller inte. Just nu är detta ett lag som åker ut snabbt eller tar sig hela vägen till final.

Renegades


Renegades är ett lag som startade året otroligt bra. De tog sig till sig till kvartsfinal i majorn och direkt efter det tog de sig till semifinal av StarSeries & i-League CS:GO Season 7. Efter de så fick lagets AWP-spelare Sean "Gratisfaction" Kaiwai visumproblem. De plockade då in Owen "smooya" Butterfield och fick spela med honom i två turneringar. På grund av detta spelade de inte upp de till de förväntningarna folk hade fått på laget.

Gratisfaction är nu tillbaka i laget och deltog även under Dreamhack Masters Dallas med laget. De åkte dock ut ur gruppspelet efter att ha förlorat två matcher mot G2. Det var dock det enda laget de förlorade mot. Renegades är ett otroligt spännande lag som även de är placerade i grupp A med Mousesports och kompani. De ställs mot Faze i den första omgången och den kan avgöra lagets hela turnering.

Heroic


Ytterligare ett lag som är otroligt intressant är danska Heroic med svenska Adam "friberg" Friberg. Trots att de inte har tagit sig långt under många turneringar den senaste tiden så har de fortfarande imponerat. Med Benjamin "blameF" Bremer och Niels-Christian "NaToSaphiX" Sillassen så har har laget fått en nytändning. Förutom detta så har friberg visat glimtar från de tidigare åren av CS:GO.

De är placerade i grupp B som kan ses som den lite tuffare gruppen i turneringen men lag som Astralis och, MIBR och Vitality. Förutom detta så ställs de även mot ENCE i den första matchen. Trots detta så är detta ett lag som kan överraska. En slutspelsplats för laget ser ut att vara ett alternativ trots den tuffa gruppen.

Uträknade

BIG


Det finns endast två lag i turneringen som jag anser inte har en enda chans att ta sig vidare till slutspel och ett av dem är BIG. Efter ett starkt sista halvår på 2018 så valde lagets stjärnspelare Owen "smooya" Butterfield att bänka sig själv. Efter har laget presterat dåligt. Detta är ett lag som såg så lovande ut men har helt dött ut.

Visst de var under förra årets ESL One Cologne som laget började få fart. Och ja de är på hemmaplan och kommer att vara otroligt taggade för att få spela framför hemmapubliken. Problemet är att de troligtvis inte kommer att ta sig så långt. De ställs i sin första match mot Astralis. En match de danska laget inte kan förlora.

MVP PK


Det andra laget som inte borde ha en chans i turneringen är det koreanska laget MVP PK. Under lagets senaste stora turnering, IEM Sydney, var det just BIG som slog ut laget ur turneringen. De har visat sig vara starka i Asien men har fortfarande inte visat någonting på den internationella scenen.

De slog Tyloo för att ta sig till ESL One Cologne i ett online-kval. Efter de förlorade de dock mot just Tyloo i ESL Pro Leagues asiatiska deltävling. Det är dock inte helt omöjligt att de kan överraska något lag i turneringen men problemet är att de ställs mot världens bästa lag, Team Liquid, i den första matchen. Efter det kanske de kan vinna en match men inte mycket mer än så.

0 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 0 kommentarer

Skriv en kommentar

DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?>
Laddar..