×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.

Förhandstitt

Favoriterna inför ESL One Cologne

1
I den andra av tre artiklar inför ESL One Cologne tar vi en titt på de fyra lagen som borde vara de vi ser i semifinalerna. Alla dessa lagen har har mycket att vinna men kanske ännu mer att förlora. Här tittar vi på Team Liquid, Astralis, Vitality och ENCE.
Det är nu endast två dagar kvar till ESL One Cologne 2019, årets kanske mest intressanta turneringar. Vi har redan tagit en titt på de lagen som nyligen har gjort förändringar till sina ligor. Nu tittar vi istället på de fyra lagen som är favorittippade att vinna turneringen.

Favoriterna

Team Liquid


Det amerikanska laget är just nu rankade som världens bästa lag. De kommer nu också in i turneringen med två raka turneringsvinster, Dreamhack Masters Malmö och ESL Pro League. Bortsett från laget som ska pratas om härnäst så är Team Liquid nog det mest taggade laget i hela turneringen. Om de lyckas vinna i Cologne säkrar de också Intel Grand Slam och 1 miljon dollar.

Ända sedan de plockade upp Eric "adreN" Hoag som coach har laget spelat bättre och bättre. Trots att de missade finalen av IEM Katowice så har de visat sig vara det starkaste laget 2019. Deras spelstil skiljer sig mycket från andra olika lag. Det är en typ av förfinad NA-spelstil med mycket fokus på tradea spelare och bra användning av granater. Detta sätt spela passar verkligen spelarna och det har de också visat under de senaste månaderna.

Astralis

Foto: ESL
Foto: ESL

Att jag sätter Astralis som ett favorit kanske förvånar många. Efter deras majorvinst under Intel Extreme Masters Katowice var de många som kallade laget för det bästa laget någonsin. Efter det har de dock endast vunnit en turnering, Blast Pro Series Sao Paulo. Efter en kortare tid där de endast deltog i två Blast-turneringar samt LAN-kvalet till ESL Pro League så återvände de till de större turneringarna. I den första, ECS-finalerna, åkte de ut redan i gruppen efter två förluster mot Furia Esports. I den andra, ESL Pro League-finalerna, tog de sig dock till slutspel men åkte ut i kvartsfinalen mot de eventuella vinnarna, Team Liquid, efter en jämn match.

Jag tror att Astralis är det laget som är mest taggade på att vinna turneringen. De gick från att kallas det bästa laget genom tiderna till att åka ut ur ett gruppspel mot Furia. Jag tror de dock inte att de har tappat det helt, det känns helt orimligt. Detta är Astralis chans att bevisa att de fortfarande är ett av världens bästa lag, om inte världens bästa.

Team Vitality

Foto: ECS
Foto: ECS

Fransk CS verkar vara påväg tillbaka. G2 Esports överraskade många och lyckades ta sig till final ESL Pro League-finalerna. Det franska laget som har varit mest intressant under den senaste tiden är dock Vitality. Laget med några av Frankrikes mest rutinerade spelaren och stjärnan Mathieu "ZywOo" Herbaut.

Under de senaste månaderna har laget presterat otroligt starkt. I slutet av maj lyckades de vinna CS_Summit efter att ha lyckats vinna minst en match mot varenda lag på plats. De tog sig även till slutspel under Dreamhack Masters Dallas men blev utslagna av uppstickarna Furia Esports. De fick dock revansch lite mer än en vecka efter det och när de vann ECS-finalerna över just Furia. De är dock inte allt för många resultat laget har bakom sig. ESL One Cologne blir nu en chans för laget att cementera sin plats som ett av topplagen i världen och allt annat än en semifinalplats borde ses som en besvikelse.

ENCE Esports


Foto: Rfrsh Entertainment
Foto: Rfrsh Entertainment

#EZ4ENCE en meme som blev en sanning. ENCE är kanske det laget som har varit mest spännande 2019. De började med att imponera stort under IEM Katowice genom att besegra Liquid för att ta sig till final. Trots en andraplats så var det kanske det finska laget som öppnade de flestas ögon. De fortsatte efter detta starkt genom att vinna Blast Pro Series Madrid och placerade sig på en andraplats under Dreamhack Masters Dallas.

Precis som för Vitality är detta ett ögonblick för ENCE att cementera sig som ett av världens topplag. För det finska laget så är allt annat än en vinst en besvikelse. Det är ingen fråga om att Liquid just nu är världens hetaste lag men ENCE är inte långt därefter. De ska ta sig ur sin grupp, trots att den är svår, de ska ta sig till hela vägen till final, de ska vinna turneringen. Det är i alla fall så ENCE borde tänka.

0 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 0 kommentarer

Skriv en kommentar

DisplayTemplate("related");?>
Laddar..