×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.

Analys

Vem ska ersätta GeT_RiGhT? — här är alternativen

4
Starladder Berlin Major kan vara Christopher "GeT_RiGhT" Alesunds sista turnering som spelare i Ninjas in Pyjamas. Laget måste nu hitta en spelare att ersätta GeT_RiGhT som varit en del av organisationen sedan 2012. Här listar ninjornas bästa alternativ.
Ninjas in Pyjamas plockade under gårdagen upp Nicolas "Plopski" Gonzales Zamora från Team Ancient. I samband med detta offentliggjorde de även att Christopher "GeT_RiGhT" Alesunds plats i laget hänger löst. Han kommer att spela med laget fram till majorn men efter det är det osäkert om spelaren fortsätter med laget.

NiP har nu rätt så många val när de kommer till att hitta en ny spelare. Det beror dock lite på vad laget vill satsa på. Vill de ha en renodlad IGL? En stark AWP-spelare? Dessa frågor är svåra att besvara på men nedan följer en list på de spelare som NiP borde kika på. Jag har dock valt att inte räkna in varken Olof "olofmeister" Kajbjer eller någon från Fnatic.

In Game Leaders

Hampus "hampus" Poser


hampus är kanske en av de mest lovande IGL-spelarna i Sverige. 20-åringen gjorde sitt första riktiga avtryck på scenen under 2016 när han spelade med Passions. Efter det har han hoppat mellan olika lag så som Godsent och Red Reserve. Han spelar just nu i Gamerlegion. Det spännande med hampus är att han är en spelare som verkar vilja vara IGL. Detta är något NiP har saknat enda sen de valde att släppa Richard "Xizt" Landström.

Maikil "Golden" Selim


Golden kanske inte har haft den bästa tiden i Cloud9. Detta innebär dock inte att spelaren är en dålig IGL. Cloud9 har haft stor otur med spelare och kanske inte har gjort de smartaste valen. Det ryktas nu även att de kommer att ta in Damian "daps" Steele istället för svensken. Under spelarens tid i Fnatic var han dock mycket lovande, de lyckades till exempel att vinna IEM Katowice 2018.

Fredrik "freddieb" Buö


freddieb är en spelare som många inte har tänkt på, mycket då han ofta spelat i lag med mer flashiga spelare. Under Dreamhack Open Summer visade dock spelaren mycket potential. Förutom att han sköt riktigt hårt så visade han och Ancient upp mycket revolutionära taktiker. Till exempel på Nuke då de inte la den vanliga smokeväggen utan istället la den närmre A-main. Både freddieb och Golden är dock 25 år gamla. Detta kanske inte låter så mycket men för esport är det.

AWP-spelare

Tim "nawwk" Jonasson


nawwk spelar just nu i Gamerlegion tillsammans med hampus. Innan detta spelade den svenska spelaren tillsammans med Plopski i X6tence Galaxy. Både där och nu har 21-åringen visat stor potential. De placerade sig under helgen på en andraplats i Moche XL Esports 2019 och tog sig även vidare till det slutna minorkvalet, där de tillslut blev utslagna av Virtus.pro. Men om man vill ha en ung AWP-spelare är nog nawwk det bästa alternativet.

William "draken" Sundin


Ja draken har spelat för både NiP och Fnatic. Och ja han har fått lämna båda lagen. Men är han Sveriges bästa AWP-spelare? Där måste nog svaret också vara ja. Det är omöjligt för en utomstående att veta varför lagen inte velat spela vidare med draken men han är fortfarande en spelare vars högsta nivå är otroligt hög. Senast under Dreamhack Summer spelade draken kanske en av sina bästa turneringar någonsin där han både öppnade upp rundor helt själv och vann otroliga clutch-rundor.

Alex "PALM1" Palm


PALM1 kanske är listans största bubblare. Den svenska 22-åringen har bara kommit upp på radarn under det senaste året när han spelat med Duttdutt som senare blev Esportsadviser. Trots att han var den spelaren som många såg som den bästa i laget så fick han lämna laget. Han är inte den yngsta spelare på listan och kanske inte heller den bästa men PALM1 är en riktigt spännande spelare som under rätt lag kan bli en av Sveriges bästa AWP-spelare.

Övriga spelare

Robin "flusha" Rönnquist


flusha utan tvekan en av de bästa CS:GO-spelarna någonsin. Förutom sina tre majortitlar har han vunnit otroligt många större turneringar såsom IEM 2018. Han blev bänkad från Fnatic under september förra året och anslöt sig snabbt till Cloud9. Han valde dock under mars i år att lämna laget och ta en paus från CS. flusha är en spelare som både kan skjuta otroligt hårt men har också agerat IGL. Om flusha återfår sin motivation skulle NiP var dumma att inte provspela med honom. Han har dock redan tackat nej till erbjudande från NiP när Dennis "dennis" Edman inte kunde spela.

Förutom dessa så finns det många andra spännande spelare i Sverige. I Chaos Esports Club har vi tvillingarna Joakim "Relaxa" Gustafsson och Fredrik "FREDDyFROG" Gustafsson. Även de resterande spelarna i laget, Daniel "djL" Narancic, Linus "Bååten" Andersson och Niclas "PlesseN" Plessen, är intressanta.

Man får heller inte glömma resterande spelare i Ancient. Joakim "disco doplan" Gidetun och Alfred "RuStY" Karlsson spelade båda bra under Dreamhack Summer och hade vissa otroliga rundor. Det finns också andra intressanta spelare i de mindre lagen så som David "Jayzwalkingz" Kempner från Esportsadviser. Lilmix, Granit och Wildfire Gaming har alla intressanta spelare.

6 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 6 kommentarer

Skriv en kommentar

DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?>
Laddar..