×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.

Tittarguide

Tittarguide: Så spelas kvalet till den europeiska minorturneringen

1
Det har blivit dags för det europeiska minorkvalet. 16 lag, varav tre svenska och ett dansk-svenskt kommer att göra upp om totalt 8 platser till Europe Minor Championship i London.
På fredag är det dags för den europeiska regionens kval till EU-minorn som kommer att hållas i Twickenham Stadium, London den 19-22 juli. Kvalet består utav 16 lag där bland annat svenska Red Reserve och Ninjas in Pyjamas står med på deltagarlistan. Även det dansk-svenska laget Heroic med spelarna Andreas "MODDII" Fridh och Adam "friberg" Friberg kommer att vara med o tävla om de åtta platser som finns till majorkvalet.

Schema och upplägg

Fredag, 29 juni


Lördag, 30 juni


Söndag, 1 juli



Så fungerar Swiss-formatet

Kvalet kommer använda sig av det så kallade Swiss-formatet. Kort sagt innebär det att lag får mellan tre och fem omgångar på sig att visa vad de går för. Lagen som samlat på sig tre vinster avancerar, medan lagen som åkt på tre förluster elimineras. Om vi ser det mer i detalj fungerar det som så att lagen alltid möter ett motstånd med samma resultatfacit.

I den första omgången har alla lag så klart 0-0 i resultat, och efter den första omgången kommer förlorarna att mötas, medan vinnarna möts. I omgången därefter kommer lag med 0-2 att ställas mot varandra, liksom lag med 2-0 och lag med 1-1 i matcher. I detta stadie elimineras lagen som förlorar sin 0-2-match, medan vinnarna i 2-0-matcherna avancerar till majorkvalet.

Därefter kommer lagen med 2-1 i resultat att slåss om avancemang, medan lag med 1-2 slåss om överlevnad. I den femte och sista omgången kommer lagen med 2-2 i ställning att gå head-to-head, och där är det vinna eller försvinna som gäller. Totalt avancerar åtta lag till EU-minorn.

Swiss-formatet

Omgång 1: Alla lag har 0-0

Omgång 2: High vs. High (1-0)
Omgång 2: Low vs. Low (0-1)

Omgång 3: High vs. High (2-0) — Vinnarna avancerar
Omgång 3: Mid vs. Mid (1-1)
Omgång 3: Low vs. Low (0-2) — Förlorarna elimineras

Omgång 4: High vs. High (2-1) — Vinnarna avancerar
Omgång 4: Low vs. Low (1-2) — Förlorarna elimineras

Omgång 5: Alla lag har 2-2 — Vinnarna avancerar, Förlorarna elimineras

Prisfördelning


1-2. Optic Gaming - Plats till EU-minor
1-2. Team Kinguin - Plats till EU-minor
3-5. ENCE Esports - Plats till EU-minor
3-5. Ninjas in Pyjamas - Plats till EU-minor
3-5. Red Reserve - Plats till EU-minor
6-8. Sprout - Plats till EU-minor
6-8. Leftout - Plats till EU-minor
6-8. 3DMAX - Plats till EU-minor
9-11. AGO Esports
9-11. Nordavind
9-11. Windigo Gaming
12-14. Japaleno
12-14. Epsilon
12-14. Euronics Gaming
15-16. Heroic
15-16. Fragsters

Följ turneringen

Minorkvalet kommer enligt nu tillgängliga uppgifterna inte att sändas via någon officiell stream. Du som ändå vill följa ditt favoritlag genom kvalet kan göra det genom olika så kallade "community streams". Mer information om dessa hittar du genom att klicka in dig på aktuell match hos hltv.org.

0 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 0 kommentarer

Skriv en kommentar

DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?>
Laddar..