×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.

Intervju

pronax om att inte gå vidare till minorn: "Det tog hårt på oss som lag"

2
Vem ersätter Aleksandar "jayzaR" Zarkovic i Chaos startfemma och hur har lagets målsättning förändrats sedan vi talade med Mattias "benny" Rosbäck? Vi tog ett snack med Chaos IGL Markus "pronax" Wallsten.
Kort efter att Chaos Esports Club, tidigare Digital Chaos, offentliggjort att de valt att släppa Aleksandar "jayzaR" Zarkovic från sin CS:GO-femma tog vi ett snack med Markus "pronax" Wallsten. Lagledaren berättar om tankarna kring en ersättare, känslan när de inte nådde minorn och vad som kommer härnäst.

Ni har nu gjort ert första spelarbyte, har ni några tankar på vem som kommer att ersätta Zarkovic?
— Vi har diskuterat några spelare, tanken är att ta in en spelare med bra kommunikation, och någon som klarar av att vara relativt självständig på kartan.

Kan du säga något om orsaken till förändringarna?
— Orsaken till varför vi väljer att göra ett byte handlar egentligen bara om att vi har haft svårt att prestera under en längre tid nu, och vi kände helt enkelt att vi måste prova någonting nytt.

Ni var nära på att ta er vidare till den slutna minorkvalomgången, kan du berätta lite om hur det kändes inom laget när ni föll i kvalet?
— Stämningen inom laget var inte speciellt bra när vi inte tog oss vidare till closed, vi har jobbat hårt inför dessa kval så det tog hårt på oss som lag att inte lyckas ta oss vidare.

När vi senast snackade med din lagkamrat Mattias "benny" Rosbäck sa han att minorn var ert primära mål, var ligger målet nu?
— Målet just nu är egentligen bara att finna oss själva som lag, och spelare. Klart vi även har mål att ta oss vidare till större turneringar i framtiden, men primärt så vill vi komma till ett stadie där vi känner oss bekväma på minst fem maps, och att få självförtroende i vårat egna spel.

Känner ni fortfarande att ni har glöden att fortsätta tillsammans och att ni kommer att nå långt?
— Ja, det känner vi. Annars hade vi inte suttit här o krigat som vi gör, och jag tror att våra dåliga resultat har enbart gett oss mer hunger att faktiskt lyckas komma tillbaka.

Precis som vi sa till Rosbäck så har ert lag en oerhört lovande utvecklingskurva, känns det som att ni har det fortfarande?
— Det känns som att vi blir bättre o bättre fortfarande, men man önskar ibland att vi utvecklades ännu snabbare än vad vi gjort hittils, något som hoppas att denna förändring kan hjälpa till med.

Vad kommer härnäst för Chaos?
— ESL One New York kval nu till helgen!

Kvalet Wallsten refererar till, ESL One New York-kvalet, spelas mellan den 23-26 juni. Vi håller såklart tummarna för den svenska femman och ser fram emot att se vem de tar in som ersättare för Zarkovic.
Missa inte videointervjun vi gjorde med Rosbäck strax efter att laget blivit upplockat

2 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 2 kommentarer

Skriv en kommentar

DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?>
Laddar..