×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.

Sverige

DraySWE berättar om författardebuten: "Jag är lite på moln!"

2
Den svenska esportprofilen Kim "DraySWE" Larsson berättar om debuten som författare.
För ett par veckor sedan debuterade den svenska esportprofilen och före detta Dota-proffset Kim "DraySWE" Larsson som författare. Hans bok Sven Var Aldrig Från Yttermalung släpptes i slutet av januari och sedan dess har DraySWE marknadsfört boken aktivt.

I en intervju med Fragbite berättar DraySWE om tiden efter boksläppet, valet att bli författare och vilka andra svenska esportprofiler han velat läsa en bok av.

Först och främst, grattis till boksläppet! Hur har de senaste veckorna varit för dig?

"Det har varit fantastiskt! Inte kunde jag väl tro att min bok skulle hamna på 'trendande' på Storytel. Jag hade absolut förväntningar och förhoppningar, men dessa har mer än införlivat sig.

"Framförallt är jag imponerad av människors unnsamhet och att höra deras känsloreaktioner på boken. Jag är lite på moln!"

Kan du berätta lite om boken och vad den handlar om?

" Boken är en berättelse om mig, fast den berättas via min far skulle man kunna säga. Det är väl inget nytt att många av oss verkligen inte vill bli som våra farsor, och jag är en av dem.

"Sedan handlar den om Yttermalung, byn som jag växte upp i och hur världen såg ut där, bland låg- och medelklassen, och i början av 80-talet. Nostalgi utlovas, men också rätt mycket känslor åt alla håll."

Hur kommer det sig att du ville skriva en bok?

"I mina unga år hade jag en period som var fruktansvärt jobbig. Vid något tillfälle där hade jag nästan ingenting att hålla mig fast vid, och då lovade jag mig själv att en vacker dag skriva en bok om alltsammans."

"Det fungerade lite som en motivation att fortsätta. Sedan tog det tjugo år innan den blev ens påbörjad, men inte mer än ett år innan jag faktiskt fick ge ut den."

Om boken skulle filmatiseras - vilka skådisar hade du castat?

"Oj, vilken dröm det hade varit! Mia Skäringer min mamma kanske? Farsan hade kunnat vara Persbrandt. Men sedan vet jag inte. Mats kanske kunde vara "Lill-Erik" från Bert. Alltså David Boati."

"Jag själv då? Maria Johansson, Tjorven, fast som man och lite mer ängslig kanske? Haha vi behöver en tidsmaskin i alla fall. Så mycket kan jag säga."

Avslutningesvis: Vilken annan esportprofil hade du velat läsa en bok av?

"Det som slår mig på alla events som jag befinner mig på är att det finns så otroligt många fina människor inom esporten. Det skulle nog vara intressant att läsa om många.

"friberg och olofmeister har jag ju lärt känna via Esportstudion. Sedan nu senast under Svenska Cupen när jag fick hänga med Slop3, Devilwalk och GeT_RiGhT. Vilka fantastiska män det finns! Så någon av dem får jag väl säga då."

Är du intresserad av att läsa boken finns den bland annat att köpa på Adlibris eller som ljudbok på Storytel.

Artikelbild: Privat

1 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 1 kommentarer

Skriv en kommentar

DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?>
Laddar..