×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.

Världen

Topplista: Här är världens populäraste esportorganisationer år 2022

1
Fnatic, Team Liquid och Natus Vincere är alla med i toppen av listan över de mest populära esportlagen år 2022.
Vilken esportorganisation är egentligen mest populär år 2022? Analysverktyget Escharts har försökt att åtminstone ge någon form av svar på den frågan genom att sammanställa vilka organisationer som flest personer tittat på under året.

Sett till antalet tittade timmar är det den koreanska organisationen T1 som är den mest populära organisationen. Det är främst organisationens lag i League of Legends, som frontas av legendaren Lee "Faker" Sang-hyeok, som lockar tittarna som sett sammanlagt över 129 miljoner timmar av organisationens matcher.

Tvåa på listan är Team Liquid. Organisationen ställer upp med hela 14 professionella lag i olika spel vilket bidrar till att tittarsiffrorna är så höga. Det var dock organisationens svenska Dota2-lag som tack vare sin fina insats i The International drog flest tittare under året.

Den sista pallplatsen på Escharts lista kniper G2 Esports. Organisationens lag i Counter-Strike och League of Legends är omåttligt populära och har under året dessutom presterat ett par fina resultat med både en LEC-titel i League of Legends och vinst i Blast Premiers årsfinaler i CS:GO.

Topplista: Världens 10 mest tittade esportorganisationer år 2022
1. T1
2. Team Liquid
3. G2 Esports
4. Rex Regum Qeon
5. DRX
6. Natus Vincere
7. Fnatic
8. Faze Clan
9. EVOS Esports
10. ONIC Esports

Artikelbild: Kalle Strömgren, Pressbild/Valve och Stefan Romare

0 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 0 kommentarer

Skriv en kommentar

DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?>
Laddar..