×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.

Världen

Tungt år för flera esportbolag — tappat i värde och bränt mer pengar än väntat

1
Faze Clan och Astralis nämns som exempel på bolag som haft det tungt ekonomiskt under året.
År 2022 blev ett ekonomiskt tufft år för flera esportbolag, rapporterar Sports Business Journal. I ett nyhetsbrev skriver journalisten och analytikern Tobias Seck att året kantats av sjunkande aktiekurser och ett par uppmärksammade misslyckanden i industrin.

Seck nämner esportorganisationerna Astralis och Guild Esports som exempel på bolag som fått se sina aktiekurser sjunka drastiskt under året. David Beckhams organisation Guild tappade 62 % i värde under året medan Astralis tappade 44 %.

Även Faze Clan, som börsnoterades till ett värde på över en miljard dollar, nämns som ett exempel på ett bolag som bränt betydligt mer pengar än vad man räknat med.

Seck avslutar nyhetsbrevet med att konstatera att esportindustrin växt kraftigt de senaste åren men är fortfarande känslig för externa faktorer. Detta är något som bolagen kommer att behöva lära sig att hantera för att hålla sig flytande.

Artikelbild: Pressbild/Faze Clan och Kalle Strömgren

0 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 0 kommentarer

Skriv en kommentar

DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?>
Laddar..