×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.

Världen

Twitch-stjärna scammade tittare på miljonbelopp — får fortsätta streama: "Skamligt"

1
Flera kända streamers rasar efter att den chockerande skandalen uppdagats.
Häromdagen chockade Twitch-stjärnan ItsSliker sina följare genom att erkänna att han scammat sina följare och andra streamers på pengar. Efter erkännandet har flera Twitch-profiler gått ut och avslöjat att de lånat ut stora summor pengar till ItsSliker som de sedan inte fått tillbaka.

Bakgrunden till ItsSlikers beteende är enligt streamern själv att han fastnat i ett spelberoende. Beroendet började med att han bettade skins i Counter-Strike men efterhand började han också att spela med riktiga pengar.

Exakt hur mycket pengar som ItsSliker scammat är okänt, men enligt Twitchs största streamer Felix "xQc" Lengyel, som lovat att försöka få tillbaka pengarna, handlar det om över 300 000 dollar (~3,2 miljoner kronor).

Efter skandalen har flera profiler gått ut och kritiserat Twitch. En av kritikerna är Asmongold som ifrågasätter varför ItsSliker inte blivit avstängd på plattformen.

"Hur i helvete är inte Sliker bannad på Twitch? Snubben använder plattformen för att blåsa dussintals människor, både tittare och streamers, OCH ERKÄNNER DET", skriver Asmongold i ett inlägg på Twitter.


En annan känd streamer som reagerat kraftigt på skandalen är Imane "Pokimane" Anys. Efter att ItsSliker erkänt sitt beroende valde Pokimane att propagera för att få Twitch att förbjuda gambling streams, det vill säga sändningar där streamers spelar för pengar.


Twitch har ännu inte uttalat sig i frågan.

Artikelbild: Pokimane, ItsSliker och Asmongold/Twitch

0 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 0 kommentarer

Skriv en kommentar

DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?>
Laddar..