×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.
Som besökare på Fragbite samtycker du till användandet av s.k. cookies för att förbättra din upplevelse hos oss. Läs mer om vår integritetspolicy här.

Europa

G2:s vd festade med känd kvinnohatare — tvingas till timeout

-1
Carlos "ocelote" Rodríguez hamnade i en massiv kritikstorm efter att ha festat med Andrew Tate. Nu tvingas han till paus från jobbet.
Få organisationer har en lika publik och omtyckt vd som G2 Esports. Den före detta League of Legends-spelaren Carlos "ocelote" Rodríguez grundade organisationen år 2013 och har sedan dess lett den till att bli en av världens största.

Nu tvingas G2-chefen ta en paus från sin roll i organisationen. Beskedet kommer efter att ocelote i lördags postat en video där han syns festa med Andrew Tate. När ocelote möttes av kritik valde han att försvara sig och skrev att "ingen kommer någonsin att få styra mina vänskaper".

Under söndagen meddelade G2 Esports att ocelote tar en åtta veckor lång obetald paus från sin roll som vd samtidigt som organisationen tog avstånd från ocelotes agerande. Även ocelote själv valde att be om ursäkt för sitt agerande på Twitter.

"Många G2-fans sveks den här helgen som skapade förvirring kring vad jag står för. Det har alltid varit mitt konsekventa mål att stå för jämlika möjligheter oavsett vem du är eller var du kommer ifrån, det är vad gaming handlar om", skriver ocelote bland annat.


I en senare tweet konstaterar han att "G2 står över Carlos och så har det alltid varit" och att han "kommer göra allt för att skydda det här företaget och mina kollegor".


Andrew Tate är en före detta kickboxare som efter karriären profilerat sig som en influencer med kontroversiella åsikter. Tate har i en podcast beskrivit sig själv som "absolutely a misogynist" ("absolut en kvinnohatare") och berättat att han flyttat från USA till Rumänien för att risken att utredas för våldtäktsanklagelser i Östeuropa skulle vara mindre.

Tidigare i år gjorde den rumänska polisen en razzia hos Tate efter att ha misstänkt att en amerikansk kvinna hölls fången hemma hos honom. Den utredningen, som innefattar misstankar om trafficking och våldtäkt, pågår än.

Artikelbild: Pressbild/Red Bull

6 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 6 kommentarer

Skriv en kommentar

DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?>
Laddar..