×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.
Som besökare på Fragbite samtycker du till användandet av s.k. cookies för att förbättra din upplevelse hos oss. Läs mer om vår integritetspolicy här.

Filippinerna

Esportprofil misstänks ha smugglat droger för över 300 miljoner kronor

1
Storlagets ägare jagas av polis misstänkt för att ha försökt smuggla över 200 kilo metamfetamin.
Den filippinska affärsmannen Bernard Chong, som grundat och äger esportorganisationen Bren Esports, är efterlyst för misstänkt inblandning i en stor knarkhärva. Det rapporterar den filippinska nyhetssajten Daily Tribune.

Enligt sajten ska Chong i egenskap av ägare av ett fraktbolag varit delaktig i ett försök att smuggla 276 kilo metamfetamin till ett uppskattat värde av över 33 miljoner dollar (~337 miljoner kronor). Smuggelförsöket ägde rum för tre år sedan och enligt filippinsk polis hade försöket inte kunnat genomföras utan Chongs vetskap.

Efter att nyheten briserat valde Chong, som ännu inte kunnat gripas av filippinsk polis, att göra ett uttalande på Twitter där han förnekar sin inblandning.

"Jag skriver den här Twitter-tråden för att kategoriskt förneka dessa påståenden som kan förstöra det goda namn jag tagit hand om i så många år", skriver Chong i sitt uttalande.


Chong grundade Bren Esports år 2017 och sedan dess har organisationen växt till en av de största esportorganisationerna i sydöstra Asien. Organisationen har lag i bland annat CS:GO, Dota 2 och Valorant.

Artikelbild: Pressbild/Bren Esports och Radspunk/Wikipedia

1 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 1 kommentarer

Skriv en kommentar

DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?>
Laddar..