×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.

Övrigt

Ikonisk CS-meme kan tas bort: "Inte en chans att det här rövhålet får tjäna pengar"

1
"Door Stuck" är under upphovsrättsattacker från ett troll — "Skyll på Youtubes policies."
Den kanske mest ikoniska CS-videon någonsin riskeras att tas bort från Youtube efter falska upphovsrättsattacker från en användare vars mål endast är att tjäna pengar på andras innehåll på nätet.

Under "artistnamnet" Bob Tik har en person på nätet lyckats hävda upphovsrätten på ett flertal virala youtube-klipp för att direkt ta över intäktsgeneringen. Detta tack vare Youtubes värdelösa automatiserade system.


I över 14 år har KinetiK001 haft originalvideon på sin Youtube-kanal som han själv filmade. Nu menar han att videon riskeras att tas bort i syftet att strypa all intäktsgenerering till internet-trollet.

KinetiK001 har redan överklagat upphovsrättstvisten till Youtube men fick den nekad och kan enligt policy endast göra en ny överklagan tidigast om 30 dagar.


Situationen har väckt mycket kontrovers och speglar än en gång problematiken med Youtubes policies som skadar innehållsskapare och ger makten till falska upphovsrättsanspråkare.

CS och Youtube-ikonen 3kliksphilip var snabb med att täcka händelsen redan dagen efter KinetiK001s uppdatering där Bob Tik pekas ut som en systematisk upphovsrättstjuv.


Artikelbild: KinetiK001/Youtube
Videokälla: Blast/Twitch

0 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 0 kommentarer

Skriv en kommentar

DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?>
Laddar..