×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.

USA

Efter misstankar om fusk: Proffsspelare bannad från miljonturnering i Counter-Strike

1
Spelaren stängdes av från turneringen efter att ha fuskanklagats av både med- och motspelare.
Det amerikanska Overwatch-proffset Brian "Kephrii" St. Pierre blev i helgen avstängd från CS:GO-turneringen Readyup Invitational. Avstängningen kom efter att flera av amerikanens med- och motspelare anklagat Kephrii för att fuska tillsammans med Twitch-streamern Gale Adelaide.

Turneringen, som har 100 000 dollar (~1 miljon kronor) i prispotten, spelas i ett annorlunda format där deltagarna får individuella poäng baserat på antalet kills och assists i matcherna. Den spelare som i slutet av turneringen har högst poäng tar hem vinsten.

I formatet ges extra poäng om en spelare lyckas döda en motståndare med kniven och det är detta som Kephrii och Adelaide misstänks ha utnyttjat. Under en match lyckades Adelaide kniva Kephrii tre gånger samtidigt som Kephrii knivade Adelaide två gånger. Detta fick med- och motspelare att misstänka att spelarna medvetet feedade varandra för att få höga poäng.


Efter att ha tagit emot klagomål valde turneringsarrangören att utreda frågan men hittade inte något som kunde bekräfta fuskande. Trots detta valde arrangören att stänga av Kephrii från turneringen efter att mängder av klagomål skickats in.

Artikelbild: Pressbild/Global Esports och Skärmbild/CS:GO

0 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 0 kommentarer

Skriv en kommentar

DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?>
Laddar..