×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.

Världen

Efter fansens raseri — Ubisoft flyttar sin Major från Förenade Arabemiraten

1
Spelbolaget backar efter att fansen kritiserat beslutet.
När Ubisoft tidigare i veckan presenterade sina framtida esportplaner för Rainbow Six Siege var det många som reagerade kraftigt. I planerna ingick att hålla en Rainbow Six Siege-Major i Förenade Arabemiraten, ett land där homosexualitet är olagligt och kan bestraffas med döden.

Kritiken blev massiv då Ubisoft aktivt utmålat sig som ett bolag som ligger i framkant vad gäller HBTQ-frågor, något som också avspeglas i såväl spelarbasen som hos Ubisofts anställda.

Nu väljer Ubisoft att backa från beslutet. I ett uttalande igår förklarar bolaget att man väljer att flytta Majorn från landet.

"Vi vill klargöra att vår personal och deltagares säkerhet och välbefinnande alltid är vår högsta prioritet och vi är stolta över vad Rainbow Six Siege representerar i form av en värld där mångfald, inkludering och acceptans utgör kärnan", skriver Ubisoft.

"Med det sagt, hör vi också klart och tydligt att medlemmar av den internationella Siege-communityn ifrågasätter valet och vi har därför tagit beslutet att flytta sommarens Major till en annan region".


Artikelbild: Pressbild/Ubisoft

0 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 0 kommentarer

Skriv en kommentar

DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?>
Laddar..