×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.

Ryssland

Rysk tonåring planerade terrordåd i Minecraft — döms till fem års fängelse

1
16-årige Nikita Uvarov får spendera fem år i fängelse för det han gjort i Minecraft.
Enligt uppgifter från BBC Russia har ryska domstolen dömt 16-årige Nikita Uvarov till fem års fängelse för att ha lärt ut terroristaktiviteter i spelet Minecraft.

Under 2020 ska tre tonåringar från Kansk ha blivit häktade för att ha spridit flygblad runt staden som var i stöd för en anarkistisk student i Moskva, Azat Miftakhov, som är anklagad för att ha försökt sätta eld på ett Enade Ryssland-kontor.

De tre ungdomarna ska enligt uppgifter även ha publicerat en bild på den lokala säkerhetstjänstbyggnaden. Denna byggnad ska de tre tonåringarna ha byggt i sin Minecraft-värld och ska tydligen ha planerat att spränga den.

Av de tre tonåringarna var det endast Nikita Uvarov som inte fick en villkorlig dom utan blev dömd under bland annat "genomgående utbildning i syfte att utföra terroristverksamhet (artikel 205.3 av ryska brottsbalken)".

Bland bevisningen framställd av åklagaren enligt BBC-rapporten ska det ha varit ett "tycke för kemi" samt att tonåringarna ska ha läst anarkistisk litteratur. Enligt anklagelser ska de två andra tonåringarna ha blivit pressade till att ljuga för myndigheterna för att kunna ha bevis nog att fälla Uvarov.

Trots att inget brott har begåtts i verkligheten av 16-åringen möter han verkliga konsekvenser. Ett halvt årtionde i fängelse för att delvis ha byggt något i Minecraft och planerat att spränga det i spelet.

Artikelbild: A.Savin/Wikiphoto

1 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 1 kommentarer

Skriv en kommentar

DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?>
Laddar..