×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.

USA

Riot i diskrimineringsskandal — tvingas betala över 700 miljoner kronor

1
Över 2000 anställda kvinnliga offer blir nu kompenserade efter förlikning.
Spelutvecklarbolaget Riot Games får betala skadestånd på över en halv miljard kronor till de kvinnorna som utsatts för trakasserier och diskriminering på arbetsplatsen under sin anställning enligt förlikningen från anställningsmyndigheten i kalifornien.

Enligt utlåtandet från myndigheten ska skadeståndet täcka övertädrelserna för 1065 kvinnliga anställda samt 1300 kvinnliga konsulter. Skadeståndet i sig är runt 700 miljonjer kronor med ytterligare 190 miljoner kronor för omkostnader kring uppgörelsen samt advokatskostnader som Riot ska betala.

Stämningsansökan började under 2018 efter en Kotaku-artikel som beskrev machokulturen i företagets kontor i kalifornien som väckt mycket diskussion på sociala medier under åren.

- Samtidigt som vi är stolta över hur långt vi har kommit sedan 2018, måste vi också ta ansvar för det förflutna. Vi hoppas att denna uppgörelse på ett korrekt sätt uppmärksammar de som hade negativa upplevelser på Riot och visar vår önskan att föregå med gott exempel för att skapa mer ansvarsskyldighet och jämlikhet inom spelindustrin, säger Riot Games.

Artikelbild: Chris Yunker/Riot Games
Videokälla: Valorant/Twitch

0 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 0 kommentarer

Skriv en kommentar

DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?>
Laddar..