×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.

USA

Efter protesterna — Twitch lanserar nytt vapen mot haträder

1
Streamingjätten har tagit fram en ny funktion som ska hjälpa streamers att skydda sig från trakasserier.
Under sommaren blossade en stor diskussion upp kring så kallade haträder på streamingplattformen Twitch. Flera streamers valde att bojkotta plattformen under en dag i september för att uppmärksamma streamingjätten på problemen.

Och protesterna verkar ha gett någon form av effekt. I dagarna presenterade nämligen Twitch en ny funktion på plattformen som ska hjälpa streamers att hålla hatare borta från sina chattar.

Funktionen som Twitch lagt till är möjligheten för streamers att stänga sin chatt för användare som inte verifierat sitt telefonnummer på sajten. Streamers ska också kunna välja att stänga chatten för användare som inte verifierat sin email eller så bara ha chatten öppen för användare som följt streamern under en viss tidsperiod.


"Vi hoppas att detta kommer att få en betydande inverkan på att begränsa alla typer av chattbaserade trakasserier, inklusive riktade botattacker", skriver en representant för Twitch till nyhetssajten Polygon.

Artikelbild: Pressbild/Twitch

1 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 1 kommentarer

Skriv en kommentar

DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?>
Laddar..