×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.

Övrigt

Flera streamers bojkottar Twitch under en dag — vill lyfta problemen med haträder

1
Imorgon kommer flera streamers att bojkotta Twitch för att lyfta problem med trakasserier på plattformen.
Enligt nyhetssajten Vice kommer flera Twitch-streamers som vanligtvis är live att bojkotta plattformen under morgondagen. Detta för att uppmärksamma problemet med så kallade haträder.

En haträd innebär att en grupp människor eller botar spammar negativa eller hatiska kommentarer i en streamers chatt. Fenomenet har uppmärksammats ordentligt sedan streamern RekitRaven delat med sig av sin upplevelse av en rasistisk haträd via sitt Twitter-konto.

I diskussionerna som följde efter Ravens inlägg föddes kampanjen "A Day Off Twitch", där streamers och tittare uppmanas att bojkotta plattformen under en dag den första september. Deltagarna i kampanjen hoppas kunna uppmärksamma de trakasserier som sker på plattformen.

Twitch har i en rad meddelanden på Twitter berört frågan om haträder. Där skriver bolaget bland annat att ingen ska behöva uppleva skadliga och hatiska attacker baserat på vem de är eller vad de står för och att bolaget jobbar hårt för att Twitch ska vara en säker plats för dess användare.

3 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 3 kommentarer

Skriv en kommentar

DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?>
Laddar..