×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.

USA

Twitch stämmer två användare — anklagas för att ligga bakom haträder

1
De två användarna ska ha trakasserat streamers vid ett flertal tillfällen.
Streamingjätten Twitch väljer att vidta rättsliga åtgärder mot två av tjänstens egna användare. Det rapporterar det amerikanska magasinet Wired under veckan.

I en stämningsansökan som lämnats till en domstol i Kalifornien pekas två Twitch-användare ut för att ligga bakom ett flertal så kallade haträder på sajten. I stämningsansökan anklagas användarna, som tros vara hemmahörande i Nederländerna och Österrike, för att vid flera tillfällen ha använt botar för att skicka flera tusen hatiska meddelanden till andra användare på sajten.

— Trots att vi identifierat och stängt av tusentals konton under de senaste veckorna fortsätter dessa aktörer att hitta nya kreativa sätt att kringgå våra förbättringar, säger en talesperson från Twitch i ett uttalande till NBC News.

En haträd innebär att en grupp människor eller botar spammar negativa eller hatiska kommentarer i en streamers chatt. Fenomenet har uppmärksammats ordentligt under sommaren sedan flera användare vittnat om problemen.

I början av september valde flera streamers att bojkotta plattformen under en dag för att uppmärksamma Twitch på problemen med haträderna. Bojkotten ledde till en markant skillnad i antalet tittare under dagen.

1 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 1 kommentarer

Skriv en kommentar

DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?>
Laddar..