×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.

USA

Så mycket tittare tappade Twitch till följd av bojkotten

1
Siffrorna visar att Twitch-användandet minskade en hel del under dagen för bojkotten.
Kampanjen "A Day Off Twitch", där streamers och tittare uppmanades att bojkotta Twitch under en dag, ägde rum den första september.

Kampanjen uppstod för att uppmärksamma problemet med så kallade haträder, det vill säga fenomenet där en grupp människor eller botar spammar negativa eller hatiska kommentarer i en streamers chatt. Nu har de första analyserna kommit kring kampanjens effekt.

Enligt analysverktyget Streams Charts tappade Twitch över en miljon samtidiga tittare under dagen jämfört med hur det såg ut veckan innan. Enligt sajten var det som mest 3,5 miljoner samtidiga tittare den första september jämfört med över 4,5 miljoner samtidiga tittare på onsdagen veckan innan.

Bildkälla: Pressbild/Streams Charts
Bildkälla: Pressbild/Streams Charts

Twitch-streamern Zach Bussey, som bevakar Twitchs användarsiffror på sin stream, har analyserat siffrorna och skriver på Twitter att det kan röra sig om en minskning på omkring 10-15 procent i sammanlagt tittarantal.

Bussey påpekar dock att det kan finnas också andra förklaringar till det minskade användandet. Skolstart och faktumet att de båda Twitch-stjärnorna Timothy "TimTheTatman" Betar och Benjamin "DrLupo" Lupo valt att lämna plattformen till förmån för Youtube lyfter han som ytterligare två förklaringar till det lägre tittarantalet.


Artikelbild: Pressbild/Twitch och Streams Charts

0 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 0 kommentarer

Skriv en kommentar

DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?>
Laddar..