×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.

Sverige

AnnieFuchsia om sommarsuccén: "All stars aligned, helt enkelt"

0
En av Sveriges största Twitch-stjärnor berättar om bakgrunden till sommarens fantastiska tittarsiffror.
Den svenska Twitch-streamern AnnieFuchsia har haft en sensationellt bra sommar. På bara ett par månader har hon lyckats mångdubbla antalet tittare på sin stream och enligt analysverktyget Streams Charts var svenskan världens tionde mest tittade kvinnliga streamer under juli månad.

– Det är flera saker som hänt samtidigt egentligen, all stars aligned helt enkelt, vilket är superkul! berättar Annie.

AnnieFuchsia började streama redan år 2014 då hon tagit en paus från sina studier på KTH. Under den tiden spelade hon redan en del World of Warcraft och hennes vänner övertalade henne att börja streama sitt spelande på Twitch.

Sedan dess har streamandet av framförallt World of Warcraft fortsatt och kanalen har växt för varje år som gått. Men i maj beslutade sig Annie för att prova på WoW-konkurrenten Final Fantasy 14, något som hon själv pekar ut som startskottet på den senaste tidens otroliga framgångar.

– Jag tror det började med att jag bytte från World of Warcraft till Final Fantasy 14 precis innan en väldigt stor våg av WoW-streamers som till exempel Asmongold bestämde sig för att också testa spelet. Det gav min kanal väldigt mycket uppmärksamhet. Alla ville veta om FF14 verkligen är bättre än WoW, som varit det största MMORPG-spelet så himla länge, berättar Annie.

Eftersom kanalen fick ökad uppmärksamhet valde speltillverkaren Square Enix att inkludera Annie i en av bolagens kampanjer. Kampanjen innebar att FF14-spelare kunde få unika belöningar i spelet genom att ge bort prenumerationer på Annies Twitch-kanal.

– Innan kampanjen hade jag 1500 betalande prenumeranter månadsvis på min kanal och under juli månad peakade jag på över 35 000 prenumeranter. Enligt TwitchTracker, som visserligen inte alltid är 100% korrekt, är min sub count det högsta som någon tjej någonsin haft på Twitch, berättar Annie.

Annie har inte bara spelat Final Fantasy under sommaren. Hon har också testat på det nya MMORPG-spelet New World. Under en stream blev Annie av misstag bannad från spelet efter att ha mjölkat en ko och klippet på hennes reaktion spreds över hela världen.

– Det har varit jätteroligt! Jag blev ju bannad på grund av en random glitch och jag vände på det för att få det att låta roligt. Jag trodde aldrig att det skulle spridas så långt, men det var jättekul, säger Annie om uppmärksamheten kring videon.

Någon längre semester i sommar blir det inte för Annie. Tanken är att streama månaden ut och sedan kanske ta ett par dagar ledigt. Om sommarens succé fortsätter in i hösten får framtiden utvisa, men kan hon hålla fast vid en bråkdel av den framgång som sommaren inneburit finns alla förutsättningar i världen för att kanalen ska kunna växa sig ännu större.

Se klippet där AnnieFuchsia bannas av misstag i videon nedan.

Artikelbild: AnnieFuchsia

0 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 0 kommentarer

Skriv en kommentar

DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?>
Laddar..