×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.

Sverige

HeatoN: "Jag gjorde allt i min makt för att rädda NiP"

-1
Emil "HeatoN" Christensen har som utlovat publicerat en video där han berättar sin sida av vad som skedde i fallet Ninjas in Pyjamas. Han menar att han gav upp allt för spelarnas skull efter att Niklas Fischier försvann.
Tidigare i veckan visade nya uppgifter på att Emil "HeatoN" Christensen hade ett finger med i spelet kretsande kring skandalen som skakat Ninjas in Pyjamas. Den tidigare 1.6-spelaren gick då ut med att han skulle publicera en video där han berättade sin sida av situationen, en video han sent under torsdagskvällen publicerade.

"Där var flera transaktioner från Thailand"

Han inleder videon med att berätta om när Niklas Fischier berättade att han skulle bli inlagd på grund av psykiska problem, något han absolut fortfarande tror är sanningen trots det som hände senare. Då löning närmade sig försökte HeatoN få tag på Fischier för att spelarna skulle få sina löner utbetalda, men utan framgång. Detta gjorde att han själv gick till banken för att få tillgång till organisationens konto för att betala ut spelarlönerna, men väl där insåg han att något var fel. Flera transaktioner visade på att organisationens konto använts för att betala på flera ställen i Thailand.

I samband med detta förlorade NiP sin F-skatt, vilket går förlorad om man inte betalar in skatt eller bokför som man ska. HeatoN uppfattade händelserna som att Fischier flydde från honom och krisen inom företaget. Även om han fortfarande tror på att Fischier hade psykiska problem så var det inte rätt sätt att hantera situationen. Detta var dessutom något Fischier blev dömd för.

HeatoN hörde då av sig till Robert Hjélmer, som då var profilens chef i Steelseries, som hjälpte till med att se över situationen. Hicham Chahine visade intresse i att investera i Ninjas in Pyjamas, något han gjorde efter att HeatoN bönat och bett honom att göra det. Men eftersom bolaget var i dåligt skick fanns där inget annat sätt att rädda det än att starta upp ett helt nytt företag. HeatoN erkänner att han borde varit smartare och inte gett bort sin röst inom det nya bolaget, men att han gjorde det för att rädda Ninjas in Pyjamas.

"Jag förstår att Fifflaren inte gillar mig"

Han menar att han förstår att Robin "Fifflaren" Johansson inte gillar honom, då han ville ha ut honom ur laget. Men det var endast på en sportslig nivå. Han säger även att han inte ljög i rätten, något Fifflaren inte vet någonting om då han inte var med. Domen och vad som sades kan vem som helst läsa, då det är öppna handlingar som går att få tag på via exempelvis Lexbase.

Fischier ska, enligt domen, medvetet ha hållit tillbaka på bokföringen. Pengarna på det tidigare bolagets konto använde HeatoN till just bokföringen samt till utgifter som kretsade kring att rädda NiP och det nya företaget. Han säger att han inte tog en krona själv, utan gjorde allt för att rädda NiP och för att spelarna skulle fortsätta ha löner.

Mejlen som Fifflaren publicerade i samband med uppgifterna kring HeatoNs involvering är enligt HeatoN vinklade. Han fick Chahine att betala spelarnas skatter så länge de stannade som en del av organisationen, något HeatoN menar är förståeligt då Chahine inte hade något att göra med det tidigare bolaget och inte var skyldig att betala spelarnas skatter om de inte stannade i organisationen. Detta skulle endast gälla under tiden som de försökte lösa problematiken kring varumärket.

"Om jag skadade någon så är jag väldigt ledsen"

HeatoN tycker att det är ledsamt att Fifflaren försöker få honom att se ut som den onda i det hela. Han säger att han gjorde allt för NiP och dess spelare där detta var den bästa möjliga lösningen för att rädda spelarnas problematik.

För att återgå till domen som Fifflaren skrivit att han ljög i så menar han att han blev dömd för att han inte hade koll på vad Fischier gjorde med kontot och i och med detta var han tvungen att ge upp sin rösträtt inom företaget. Hade han inte gjort detta så hade inte Ninjas in Pyjamas funnits idag. Han avslutar videon med att läsa upp en del av handlingarna kretsande kring den dom han och Fischier föll under i slutet av oktober 2015. Han säger att han inte hade någon erfarenhet av att driva ett företag och att han är ledsen om han skadade någon i sitt försök att rädda NiP.

15 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 15 kommentarer

Skriv en kommentar

DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?>
Laddar..