×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.

Sverige

NiPs förra VD talar ut: "No I didn't take any money"

1
Ninjas in Pyjamas förra VD, Niklas "Fiskoo" Fischier, har i en intervju med theScore esports nu berättat sin sida av historien. Fischier menar att mycket av det som har sagts är lögner. Han säger att under tiden blivit hotad och att han aldrig tog några prispengar.
I en intervju med theScore esports (hela videon går att se under texten) har Ninjas in Pyjamas före detta VD Niklas "Fiskoo" Fischier gått ut med sin sida av vad som hände under tiden mellan 2012 och 2013. Fischier var med och startade upp NiP igen under 2012 med Emil "HeatoN" Christensen, detta efter de arbetat tillsammans med Heat Gaming. Han säger i intervjun att det var han som gjorde det mesta i NiP. Allt från att boka resor till att prata med sponsorer eller köpa läsk om spelarna ville ha det medan HeatoN var mer av en frontfigur för organisationen.

Enligt Fischier ska NiP inte ha tjänat mycket pengar under denna tiden, de fick inga pengar från sin TV-serie hos TV6 eller för sin hamburgare på McDonalds och var tvungna att använda prispengar för att betala resor till andra turneringar. Han menar att han själv inte tog ut några pengar från företaget i början då allt gick till spelarlöner och resor. Enligt både Fischier och Robin "Fifflaren" Johansson ska spelarna haft en klausul i sitt kontrakt om att de skulle få tio procent var av företaget som ägde NiP.

I Richard Lewis intervju med Fifflaren så anklagas Fischier att ha tagit lagets prispengar och "flytt" till Thailand. Enligt Fischier är detta inte sant över huvud taget. Han menar att de pengarna fortfarande fanns på kontot under januari 2014 samt att mera pengar kom in på grund av fakturor som blev betalade av sponsorer. Men under april ska dessa pengar ha förs till nya NiP. Han säger också att han har visat spelarna detta samt att han ska visat Fifflaren detta för några dagar sedan.

Fischier erkänner att det blev så hektiskt att bokföringen började halka efter, fakturor till sponsorer skickades inte ut och skatter var försenade. Förutom detta så gick även Fischier in i väggen, han arbetade för mycket och i samma veva lämnade hans fru honom. Det var då som han åkte på en semester till sina föräldrars hus i Thailand.

Runt denna tiden så påstår Fischier att Robert Hjélmer ska ha hotat honom. Han menar att Hjélmer ska ha sagt att han förstörde företaget och om han försökte ta kontroll igen så skulle dåliga saker ske. theScore pratade även med Hjélmer som nekar till dessa påståenden. Han säger att de utbytte hårda ord men aldrig att han hotade honom. Enligt Fischier hade Hjélmer varit sugen på att äga en del av NiP sedan organisationen återuppstod men att detta skulle bli svårt då 50 procent var lovat till spelarna med den andra halvan var uppdelad mellan Fischier och HeatoN.

Fischier menar att han inte ville detta då han själv ville få in mer pengar medan Hjélmer ville bygga varumärket. Han menar att Hjélmer och den nya investeraren Hicham Chahine, som numera är företagets VD, ville få ut han ur organisationen. Fischier påstår att han försökte rädda företaget men att de andra istället gjorde att företaget gick i konkurs så det kunde starta ett nytt företag utan honom.

1 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 1 kommentarer

Skriv en kommentar

DisplayTemplate("related");?>
Laddar..