Brollan och Wildcard-svenskarna i samma Blast Rivals-grupp
Counter-StrikeDanmark
Design
Storleksmässigt så tror jag att det är den största jag har testat, rätta mig gärna om jag har fel. Den är är hela fem centimeter längre än SteelSeries Qck Heavy, samt lika bred. Dvs, 500 x 400 x 6mm. Med andra ord är den även lika tjock som Qck Heavy. Den är dock inte helt rektangelformad. Den har fått lite designade beskärningar på breddsidorna, samtliga kanter är laserskurna för att de inte ska fransa sig. Vilket naturligtvis låter bra, men de innebär också att kanterna är lite vassa. Inte så man gör sig illa, men man reagerar över det de första gångerna man använder musmattan. Livslängden på mjuka musmattor brukar avgöras om huruvida kanterna klarar sig bra eller ej. Så det ska bli intressant att se om Cyborg har hittat rätt botemedel med sina laserskurna kanter.
Likheterna med Qck Heavy är många, uppbyggnaden med en mjuk gummiblandning som bas som har begåvats med syntetiskt tyg som ytskikt. Det är mindre friktion i ytskiktet än Qck Heavy, det påminner snarare mer om konkurreten CM Storm Speed-RX som vi testade nyligen. Så tycker ni att det skulle vara skönt med lite mer glid än Qck Heavy, så har ni nu två alternativ. Undersidan av musmattan har väldigt mycket friktion, vilket naturligtvis är väldigt fördelaktigt. Den glider inte iväg, den är rent av lite besvärlig att flytta några centimeter i sidled. Det är kul att bli positivt överraskad åt rätt håll på den punkten. Det är inte alltför vanligt.
Designmässigt är produkterna inte speciellt lika, där CM Storm och SteelSeries valde traditionellt svarta musmattor har Cyborg valt ett designat tryck, av en Cyborg, så klart. En välgjord sådan.
Spelbarhet
Rent generellt så brukar inte flerfärgade musmattor vara det bästa av val, då en del möss kan få problem. Det var väldigt viktigt förr, men ett problem som fortfarande inte helt har försvunnit med dagens möss. Jag testade som med några stycken, men det var inga större problem. Dock är den inte utmärkt.
Glidet i ytskiktet är bra, det är lätt att känna sig bekväm när man börjar använda Glide 7. Speciellt om man är van med mjuka musmattor. Det finns givetvis folk som inte tycker att en musmatta kan bli för stor, för mig är den gränsen dock nådd i det här fallet. Jag har haft svårt att få plats med skärmen, tangentbordet och musmattan på skrivbordet. När de ligger lite fel trycks musmattans kanter upp och man förstör avläsningen för musen.
Prismässigt verkar det som marknaden har funnit sitt riktpris för mjuka musmattor av modell större. CM Storm Speed-RX kostar 150 kronor, en SteelSeries Qck Heavy kostar strax under två hundra kronor och Cyborg G.L.I.D.E. 7 hamnar på samma pris. Det är prisvärt i mina ögon. Dock hade jag uppskattat om den fanns i flera storlekar och tjocklekar.
TestinformationFler givande recensioner hittar ni i vår eminenta Prylguide.
Under testet spelades dessa spel:
Battlefield 3
Counter-Strike 1.6
Starcraft II
Dessa möss användes:
Qpad 5K
SteelSeries Sensei
Razer DeathAdder
Zowie EC1