×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.

Kanada

Valorant-proffset bestulen på NFT:s — kan ha förlorat 3 miljoner kronor

1
23-åringen har blivit utsatt för den mörka sidan av NFTs.
Valorantspelaren Matthew "Wardell" Yu upptäckte nyligen den mörka sidan av NFTs. På sin Twitter gick han för en vecka sen ut och sa att han blivit bestulen på mellan 200 och 300 tusen, förmodligen dollar.

NFT och crypto kan vara svårt att navigera, och enligt 23-åringen förlorade han sina pengar i "Catalina Whale PUMP". En crypto-pump är när en cryptovaluta eller några NFTs blir hypade av influencers till den grad att många personer köper saken det gäller medan det är billigt. När saken nu gått upp i valuta säljer originalägarna och -investerarna allt de har för mycket pengar, så att de som köpte saken senare förlorar pengar.

För WARDELL är det oklart om det är en pump han fallit offer för, då det verkar som att han helt förlorat ägandeskap över det han köpt. Catalina Whales lade den 25:e april upp en NFT till salu, och det verkar som att WARDELL ägt den förut och att han på något sätt förlorat sitt köp.

Esport-scenen är särskilt utsatt för scams inom crypto. Många unga personer så som WARDELL har lagt större delen av sina formativa år på att bli bäst på spel, där det finns många pengar att tjäna. Nackdelen är att många inte har stödet som till exempel traditionella atleter har när det kommer till rådgivning angående ekonomi och investeringar. I och med att esporten främst är online är det också svårt att avgöra vad som är äkta crypto- och NFT-deals och vad som är scams.

WARDELL har fortsatt tweeta om situationen. Det verkar som att han hittat den som är skyldig och har konfroterat personen, samtidigt som han förbereder ett rättsfall. Han säger även att om tvisten inte kan avgöras juridiskt kommer han hänga ut den skyldige offentligt på Twitter.

Artikelbild: Youtube/Valorant Esports
Videokälla: Valorant/Twitch

0 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 0 kommentarer

Skriv en kommentar

DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?>
Laddar..