×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.

Kanada

Twitch-stjärnan anklagas för sexism igen — vägrar prata med kvinnor

1
Det före detta CS:GO-proffset har hamnat i blåsväder igen.
Jason "jasonR" Ruchelski har varit en aktiv Twitch-streamer sedan 2015. Med över 900 000 följare på plattformen är 27-åringen en av de mest populära Valorant-spelarna i världen.

I veckan har dock flera Valorant-spelare gått ut och anklagat jasonR för att agera sexistiskt mot kvinnliga medspelare. Cloud9-spelaren Annie "Annie" Roberts skriver på Twitter att kanadensaren aktivt undviker att interagera med tjejer enbart på grund av deras kön.

"Över 50 kvinnor har upplevt jasonR-effekten. Han stänger av ljudet eller disconnectar ifall han märker att det är en tjej i hans lag", skriver Annie i sin tweet.


Redan 2018 anklagades jasonR för liknande beteenden. Då uppmärksammades han efter att flera tjejer vittnat om att de blivit bannade från hans Twitch-kanal enbart på grund av att de hade användarnamn som tydde på att de var tjejer. I samband med den skandalen bannades jasonR tillfälligt från plattformen efter att ha skämtat om att "alla tjejer på Twitch är horor".

Enligt jasonR själv ligger det ingen sanning i anklagelserna. I en sändning under veckan bemöter han kritiken och förklarar att han inte förstår vad den bygger på.

— Hur kränker jag kvinnor? Jag pratar inte med dem. Jag visste inte att inte interagera med kvinnor är att kränka dem. Är det här någon ny skit ni fjollor hittat på? säger han i sändningen.

0 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 0 kommentarer

Skriv en kommentar

DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?>
Laddar..