×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.

Brasilien

Valorant-stjärna anklagas för rasism — bannas från praccserver

1
Spelaren anklagas för att ha uttalat sig rasistiskt och diskriminerande.
Sedan den argentinska organisationen KRÜ Esports, som ägs av fotbollsstjärnan Sergio Agüero, chockade Valorant-scenen genom att sluta på en delad tredjeplats i fjolårets VCT Champions har laget fått en hel del uppmärksamhet. Nu är organisationen i blåsväder efter att laget blivit bannade från en populär brasiliansk praccserver, rapporterar nyhetssajten Upcomer.

Enligt ett uttalande från en av serverns admins bannas organisationen från servern efter att lagets chilenska spelare Angelo "keznit" Mori uttryckt sig rasistiskt och diskriminerande under en träningsmatch.

"Igår fick serverns admins en anmälan om att spelaren keznit uttryckt sig rasistiskt och diskriminerande gentemot laget Gamelanders Blue. Den typen av beteende tolereras inte varken här eller någon annanstans i världen", skriver serverns admin.


I ett svar skriver organisationen på Twitter att man "känner till vad som hänt och arbetar internt med frågan för att kunna utdela rättvisa sanktioner".

Det är inte första gången som keznit anklagats för att ha uttryckt sig rasistiskt. Dignitas-streamern Rafael "pava" Pavanelli har tidigare uppmärksammat hur 20-åringen hånat en annan spelare genom att göra apljud under en stream.


Speltillverkaren Riot Games har ännu inte uttalat sig i frågan men har tidigare utdelat straff till spelare som agerat tveksamt. År 2014 stängde Riot av League of Legends-spelaren Dennis "Svenskeren" Johnsen efter att ha använt ett opassande användarnamn på taiwanesiska servrar.

Artikelbild: Pressbild/Riot Games
Videokälla: Valorant/Twitch

1 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 1 kommentarer

Skriv en kommentar

DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?>
Laddar..